Șeful CJ Hunedoara, Mircea Moloț, declarat definitiv în incompatibilitate

Șeful CJ Hunedoara, Mircea Moloț, declarat definitiv în incompatibilitate

Înalta Curte de Casație și Justiție a decis miercuri definitiv că președintele suspendat al Consiliului Județean Hunedoara, Mircea Moloț, s-a aflat în stare de incompatibilitate.

Instanța supremă i-a respins recursul lui Mircea Moloț și a menținut decizia Curții de Apel Alba-Iulia din 20 februarie 2013, prin care Mircea Moloț a fost declarat incompatibil.

În urma acestei decizii, Mircea Moloț își va pierde mandatul și nu va mai avea voie să mai ocupe o funcție publică pe o perioadă de 3 ani.

În prezent, Mircea Moloț este suspendat din funcția de președinte al CJ Hunedoara, după ce a fost pus sub acuzare de DNA pentru fapte de corupție, el fiind cercetat în arest la domiciliu.

Potrivit ANI, Ioan Mircea Moloț s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 septembrie 2008 — 30 ianuarie 2009, deoarece a deținut, simultan, atât funcția de președinte al Consiliului Județean Hunedoara, cât și pe cea de președinte al Adunărilor Generale ale Acționarilor, respectiv reprezentant al unității administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăților comerciale de interes local la SC Drumuri și Poduri SA Deva.

Conform prevederilor art. 87, alin. 1), lit. e) și lit. f) din Legea nr. 161/2003, ''funcția de (...) președinte și vicepreședinte al consiliului județean este incompatibilă cu: (...) funcția de președinte sau de secretar al adunărilor generale ale acționarilor sau asociaților la o societate comercială, respectiv funcția de reprezentant al unității administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăților comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăți comerciale de interes național''.

Persoana față de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică, cu excepția celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Când m-a sunat Bro să mă întrebe dacă accept să apar topless în filmul lui, am zis „Da” fără să mă gândesc la nimic”

2 Zodiile cele mai loiale în dragoste: îți vor fi alături la bine și la rău. Ce nativ este cel mai bun partener de viață

3 Ce mesaj a transmis Nelu Cortea după eliminarea lui Cătălin Scărlătescu și Doinei Teodoru din America Express

4 „Mă uit în jos și îmi place ceea ce văd!”

5 Ce se află dincolo de moarte. Mărturia unui bărbat căruia i s-a oprit inima