Șeful Direcției de securitate din Apa Nova, audiat la DNA Ploiești

Șeful Direcției de securitate din Apa Nova, audiat la DNA Ploiești

Directorul Direcției de securitate și prevenire din cadrul societății Apa Nova, Andrei Hostiuc, a fost audiat marți la sediul DNA Ploiești în dosarul de cumpărare și trafic de influență în care este implicată această companie. Surse judiciare au declarat că acesta a fost citat pentru a se prezenta în fața procurorilor care l-au audiat în calitate de martor.

Tot în calitate de martor a fost audiat și finul omului de afaceri Ovidiu Semenescu, Teodor Sterian care este administrator al unei firme de securitate numită SC SIS Strategy SRL.

Potrivit unor documente ale DNA, la nivelul Apa Nova a fost instituit un serviciu de securitate format din foști lucrători ai serviciilor de informații care efectuau filaje și interceptări cu scopul de a împiedica divulgarea de către angajați a datelor care să conducă la depistarea activităților ilegale derulate de persoanele care controlau respectiva societate.

În același scop a fost încheiat la nivelul Apa Nova un contract cu SC SIS Strategy SRL, administrată de Teodor Sterian. Acesta este finul omului de afaceri Ovidiu Semenescu despre care procurorii spun că este reprezentantul neoficial al intereselor Grupului Veolia în România.

În documentele DNA se arată că prin intermediul acestor servicii de securitate s-a indus angajaților o stare de teamă cu scopul de a-i "fideliza".

Conform sursei citate, filajele se realizau fără acordul angajaților, încălcându-se în acest fel legea.

În acest dosar sunt cercetați, sub control judiciar, Costin Berevoianu și oamenii de afaceri Ovidiu Semenescu și Vlad Moisescu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Invenția unui român care promite reducerea la jumătate a facturii de gaz

2 Noua zonă din Ucraina în care frontul rușilor este pe cale să se prăbușească / „Totul se va întâmpla foarte repede”

3 Comandantul Armatei Ruse de Vest a fost „decapitat” de Putin. Aleksandr Zhuravlev este cunoscut ca „măcelarul din Alep”

4 VIDEO Ucraina torpilează dronele kamikaze rusești cu tehnologie americană. 70% rata de succes

5 VIDEO „Rușii îi vor face ceva similar lui Putin, așa cum românii au făcut cu Ceaușescu”