Șeful Inspectoratului Școlar Oradea, DEMIS, în urma transferurilor ilegale

Șeful Inspectoratului Școlar Oradea, DEMIS, în urma transferurilor ilegale

Șeful Inspectoratului Școlar Oradea, Nicolae Avram, a fost demis, joi, de ministrul Educației Sorin Cîmpeanu, relatează ebihoreanul.ro. Până la numirea unui nou inspector, atribuţiile de inspector general au fost preluate temporar de inspectorul școlar general adjunct, Codruţa Bogdan.

300 de transferuri au fost aprobate ilegat de Inspectoratul Școlar din Suceava, conform  anchetei demarate de Corupul de Control al Ministerului Educației. Astfel, primele rezultate ale controlului efectuat de Ministerului Educaţiei la Inspectoratul Şcolar Judeţean Suceava, în cazul transferurilor elevilor de clasa a IX-a de la un liceu la altul, relevă faptul că doar o treime dintre cererile aprobate de instituţia suceveană ar fi respectat legislaţia în vigoare, iar în celelalte situaţii elevii transferaţi ar fi avut medii de admitere mai mici decât cele necesare pentru a învăţa la noul liceu în care au fost mutaţi.

Rezultatele complete ale controalelor efectuate la Suceava, din data de 9 august, vor ajunge pe masa ministrului Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, luni, 17 august. Acesta a declarat că cererile soluţionate fără a avea bază legală vor fi anulate, iar cei care au dat aprobări în afara cadrului legal vor suporta consecinţele de rigoare.

Săptămâna trecută,Corpul de control al Ministerului Educaţiei a iniţiat o anchetă privind repartizarea elevilor la licee, în patru judeţe – Prahova, Bihor, Brăila şi Suceava. Ancheta viza modul în care elevii care nu primiseră repartizare la liceu au ocupat locurile prin transfer, a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Câmpeanu. 

Ministrul a cerut Corpului de control al MECS să verifice legalitatea unor transferuri la clasa a IX-a, după repartizarea computerizată, unde au fost aprobate peste 800 de astfel de solicitări.

"Am cerut verificarea cadrului legal prin care au fost aprobate sute de transferuri ale unor elevi din clasa a IX-a din judeţele Suceava, Bihor, Prahova şi Brăila", a declarat, pentru Mediafax, ministrul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a precizat că este vorba de 839 de transferuri în cele patru judeţe. Astfel, în judeţul Suceava au fost 523 de cereri de transfer, din care au fost aprobate 326, în Bihor s-au înregistrat 236 de cereri, din care 191 aprobate, în Prahova - 264 de cereri, 252 aprobate, iar în Brăila au fost 70 de solicitări aprobate.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Beatrice Mahler, primul medic care recunoaște oficial adevărul: Sunt 20.000 de cazuri pe zi, de 4 ori ma…

2 VIDEO Scursura TV / Dana Budeanu mai avea puțin și-l masturba live pe Ciutacu, de „indignare”

3 Corectă întrebare pune Liviu Avram după scandalul regizat de directorul PSD de la Foișor

4 Rusia și SUA trimit nave de război în Marea Neagră. Kremlinul amenință cu război „pe scară largă”

5 VIDEO Cum începi tu, Orbane, să-ți arăți adevăratul caracter de șobolan... / Paula Herlo de la ProTV l-a dat în …