Șeful RAAPPS, Gabriel Surdu, a fost arestat

Șeful RAAPPS, Gabriel Surdu, a fost arestat

Judecătorii Curții de Apel București au admis contestația DNA și l-au arestat pentru 29 de zile pe Gabriel Georgian Surdu, acuzat de fapte de corupție. Decizia magistraților este definitivă. În urmă cu o săptămână, judecătorul Mihai Bălănescu de la Tribunalul București a motivat deciza de a-l cerceta sub control judiciar pe Gabriel Georgian Surdu, directorul Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPPS). Potrivit acestuia, DNA trebuia să dovedească folosirea aparatului pentru bruiajul telefoanelor, deși la percheziția de la biroul său au găsite două astfel de dispozitive.

 În lege se arată că măsura arestării preventive poate fi luată de către judecătorul de drepturi și libertăți, în cursul urmaririi penale, numai dacă din probe rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpatul a săvârșit o infracțiune. Bălănescu arată că „există doar indicii temeinice care sunt în măsură să determine o suspiciune rezonabilă în sensul comiterii de către inculpat  a infracţiunii pentru care este  cercetat”. În plus „în prezent, nu există probe care să ateste măcar la un standard ,,minim,, ca inculpatul Surdu Georgian controla sau că avea un interes in SC Construct Co Grup SRL  sau SC Devopia Consulting SRL.

Judecătorul mai reține faptul că, „deși SC Construct Co Grup SRL a efectuat lucrări la imobile aflate în administrarea RAAPPS, în baza unor licitatii câștigate, precum și relația dintre inculpat și suspect, nu dovedesc susținerile Parchetului”, se mai arată în documentele instanței.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…