Semenescu ar fi intervenit pentru Apa Nova prin intermediul lui Vlad Moisescu și Costin Berevoianu (surse)

Omul de afaceri Ovidiu Semenescu este suspectat că ar fi făcut trafic de influență în favoarea societății Apa Nova București prin intermediul lui Vlad Moisescu și Costin Berevoianu, ambii având relații importante în administrația publică locală, potrivit unor surse judiciare.

Timp de mai mulți ani, Ovidiu Semenescu, în calitate de reprezentant neoficial în România al unui grup de firme, s-ar fi folosit de relația cu Vlad Moisescu și de influența pe care acesta o avea la nivelul Primăriei sectorului 1, pentru obținerea unor contracte cu instituții publice. În schimbul serviciilor sale, Moisescu ar fi primit contracte de consultanță pentru o firmă pe care o controla, fără a presta în realitate niciun serviciu în baza acelor contracte.

Semenescu ar fi procedat în același mod și cu Costin Berevoianu, pentru ca acesta să-și exercite influența la nivelul Primăriei Municipiului București.

Conform acelorași surse, Semenescu ar fi primit sume mari de bani în schimbul intervențiilor în favoarea firmelor controlate de grupul respectiv, deși nu a fost niciodată angajat oficial în nicio funcție din cadrul acestor societăți.

Procurorii Serviciului Teritorial Ploiești al DNA au ridicat, joi, documente de la Apa Nova București, de la Primăria sectorului 1 și Primăria Capitalei, aceștia efectuând, totodată, cinci percheziții în Capitală, la domicilii și sedii de firme, într-un dosar de fapte de corupție din perioada 2008-2015.

La sediul DNA Ploiești au fost aduși pentru audieri omul de afaceri Ovidiu Semenescu, fostul trezorier al PNL, Vlad Moisescu, precum și Costin Berevoianu, fost consilier personal al lui Sorin Oprescu. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Se inaugurează o nouă autostradă: Tronsonul din autostrada Transilvania care părea imposibil de deschis …

2 Bine scris...

3 BREAKING Rareș Bogdan, mesaj de ultimă oră care dă frisoane „Ciumei Roșii”!

4 Veste devastatoare pentru PSD: Între 25-30% din electoratul tradițional al partidului nu se va prezenta la vot…

5 Raport intern / Femeia vaccinată cu serul anti COVID Oxford-Astra Zeneca a făcut mielită transversă