Sindicaliștii din Cercetare-Proiectare au încheiat pichetul din fața sediului PSD

Membrii Federației Sindicatelor Lucrătorilor din Cercetare-Proiectare din România (FSLCPR) au încheiat luni după-amiază, la ora 15,00, acțiunea de pichetare din fața sediului PSD din Șoseaua Kiseleff, după ce, între orele 9,30 - 13,00, au pichetat sediul Guvernului din Piața Victoriei, solicitând obținerea drepturilor salariale câștigate în justiție.

'La fel ca și la Guvern, la sediul PSD am depus o listă cu revendicări la registratură. Nu a ieșit nimeni să vorbească cu noi, pentru că se pare că toate persoanele cu putere de decizie se află în concediu în această perioadă. Noi am ieșit astăzi (luni, n.r.) în stradă pentru a atrage atenția asupra problemelor grave cu care se confruntă sectorul de Cercetare-Proiectare în România. Vrem ca autoritățile să ia măsuri imediate pentru a efectua plata imediată a drepturilor salariale câștigate de membrii noștri în justiție, dar și a restanțelor salariale, care în unele cazuri au ajuns la peste șase luni de zile. În această situație se află salariații din Institutul Național de Cercetare — Dezvoltare pentru Îmbunătățiri Funciare (ISPIF), Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare și Încercări pentru Electrotehnică (ICMET), Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Pentru Utilaj Petrolier (IPCUP) sau cei din Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Pentru Energie (ICEMENERG)', a declarat Radu Minea, președintele FSLCPR.

Potrivit acestuia, se impune totodată stoparea și sancționarea abuzurilor practicate de conducerile unor institute, privind încălcarea drepturilor și libertăților sindicale.

'O decizie referitoare la o eventuală continuare a acțiunilor de protest va fi luată în jurul datei de 15 august', a mai spus Radu Minea. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Fostul șef al Departamentului Analiză din SRI anunță explozia COVID-19 în România

2 Turcescu anunță iminenta săltare a Gabrielei Firea!

3 Nou cutremur în PSD! Aproape toată Organizația Ilfov a trecut la PNL, cu primari cu tot!

4 Scandal de hărțuire sexuală la vârful PMP

5 Cum ies la iveală epoleții la PSD!!! Tatăl lui Mihai Tudose, confirmat cu coronavirus, este internat la Spital…