Stelian Tănase le-a cerut membrilor CA al TVR să se retragă, dacă sunt agenţi sub acoperire

Stelian Tănase, preşedintele-director general al Societăţii Române de Televiziune (SRTv), a declarat luni, pentru MEDIAFAX, că le-a cerut membrilor Consiliului de Administraţie (CA) al TVR să se retragă, dacă sunt agenţi sub acoperire. "Am cerut membrilor Consiliului de Administraţie, dacă sunt printre ei cumva agenţi acoperiţi, să ia în consideraţie retragerea lor sau a celui care este. Nu au avut nicio reacţie. Era şi normal. Dacă ar fi făcut asta, s-ar fi deconspirat şi ar fi încălcat legea. Dar am făcut acest apel foarte serios", a declarat Stelian Tănase, pentru MEDIAFAX, după şedinţa de luni a CA al TVR.

El a mai spus că intenţionează să facă acelaşi demers şi în cazul membrilor Comitetului Director al TVR, dar şi în cazul jurnaliştilor Televiziunii Române.

"Mă voi adresa şi Comitetului Director cu aceeaşi rugăminte. Voi publica pe intranet un text în care solicit jurnaliştilor care sunt agenţi acoperiţi să se retragă. Ce pot să fac? Ce-mi permite legea. Nişte apeluri", a spus Tănase.

Întrebat dacă are semnale concrete că există agenţi sub acoperire în TVR, Stelian Tănase a răspuns: "La această întrebare nu am voie să răspund. Sigur că am bănuieli, ca toată lumea, şi sunt nişte personaje pe care le fixez aşa şi le măsor comportamentul şi uneori mi se pare că sunt altceva, nu sunt doar jurnalişti. Dar de aici şi până la a spune că X e agent acoperit sau Y e departe. Nu o să fac acest pas, că nu e corect".

De asemenea, Stelian Tănase a mai spus că demersul său este determinat de "scandalul cu Turcescu".

Duminică, jurnalistul Robert Turcescu a dezvăluit pe blogul său că a fost locotenent colonel sub acoperire. Postarea intitulată "Mărturisire şi spovedanie" a fost însoţită de copii ale unui livret militar cu fotografia sa şi două ştate de plată. Pe livretul militar apare ştampila MApN - UM 02515. Totodată, duminică seară, într-o emisiune la postul B1 TV, el a confirmat că documentele sunt reale, fără a spune al cărei instituţii ar fi fost ofiţer sub acoperire.

 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Citiți și voi ce măcel pun la cale Firea și Cercel!

2 ULTIMA ORĂ / Documentul care-l înfundă pe Arafat / Sursă: Procurorii DNA trebuie să facă un singur lucru

3 Amănunte / Fotografia a fost făcută luni în biroul premierului / Surse spun că autorul ar fi Ionel Dancă, șeful Ca…

4 Așa o fi? Șeful Cancelariei premierului prins într-o afacere patronată de controversatul șef de la Resurse Min…

5 BREAKING / Președintele interimar al Senatului, pesedistul Cazanciuc, cere CCR să îl scape pe Tăriceanu de cel m…

recomandări

Te ia DNA: BĂDULESCU ALINA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

America literară - o hartă a celor mai bune cărți pentru fiecare stat - partea I