ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 10 OCTOMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 10 OCTOMBRIE

Premierul Victor Ponta a făcut un apel, printr-o scrisoare deschisă, la reprezentanții diplomatici ai SUA, Comisiei Europene și statelor membre ale UE să intervină public în sprijinul Consiliului Superior al Magistraturii, instituție pe care o consideră "direct vizată" de declarațiile făcute recent de președintele Traian Băsescu.

* Președintele Agenției Naționale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, a declarat că Agenția va ataca cu recurs decizia instanței care i-a dat câștig de cauză europarlamentarului Mircea Diaconu. Curtea de Apel București a respins ca neîntemeiată acțiunea ANI prin care se solicită anularea hotărârii Biroului Electoral Central privind atribuirea mandatului de europarlamentar lui Mircea Diaconu, însă decizia nu este definitivă.

* Curtea Constituțională a României va discuta pe 4 noiembrie sesizarea președintelui Traian Băsescu în legătură cu Legea pentru abrogarea articolului 276 din Legea 286/2009 privind Codul penal, prin care se elimină infracțiunea "presiuni asupra justiției".

* Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică proiectul Strategiei de dezvoltare a sistemului judiciar 2015 — 2020.

* Decretul prin care se ia act de demisia lui Kelemen Hunor, vicepremier și ministru al Culturii, și se constată încetarea funcției acestuia de membru al Guvernului a fost publicat în Monitorul Oficial.

* Ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlățean, va semna, în Republica Moldova, cu ministrul Culturii din această țară, un memorandum prin care România va finanța construirea unui nou sediu pentru Teatrul "Bogdan Petriceicu Hașdeu" din Cahul, în valoare de 800.000 euro.

* Curtea de Apel București l-a condamnat la șapte ani închisoare cu executare pe cetățeanul irakian Al Dulaimi Ali Asae Mohamad, acesta fiind acuzat de procurorii DIICOT că a înlesnit intrarea și ieșirea din România a cinci cetățeni irakieni care au săvârșit acte teroriste în favoarea organizației Al Qaeda. Instanța i-a interzis irakianului dreptul de a se afla pe teritoriul României pentru o perioada de 5 ani după executarea pedepsei principale.

* Procurorii DIICOT au reținut joi, pentru 24 de ore, trei cetățeni străini pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc. Conform sursei citate, în cursul zilei de vineri, aceștia vor fi prezentați Tribunalului Sibiu cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

* Președintele PSD, Victor Ponta, candidat în alegerile prezidențiale, susține că nu este de acord ca un contracandidat să fie atacat pe tema familiei în campania electorală, în contexul declarațiilor făcute de senatorul PSD Gabriela Firea la adresa lui candidatului ACL, Klaus Iohannis.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Alina Gorghiu, consideră că Firea dovedește că are o "mentalitate greșită" prin afirmațiile sale conform cărora cei care nu au copii nu pot fi modele pentru societate și apreciază că aceasta ar trebui să se retragă din funcția de purtător de cuvânt al campaniei prezidențiale a lui Victor Ponta.

* Bucureștenii sunt invitați la sesiuni de observații astronomice la Palatul Voievodal "Curtea Veche" începând din 15 octombrie, informează Muzeul Bucureștiului. Observații solare vor fi făcute miercuri și duminică, între orele 11,00 și 14,00, numai dacă cerul este senin. Observațiile nocturne sunt programate joi, vineri și sâmbătă, între orele 18,30 și 21,30.

* Lungmetrajul "Hector în căutarea fericirii", în regia lui Peter Chelsom, va deschide cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional de Film Comedy de la Cluj-Napoca, la Cinema Florin Piersic.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...