ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 18 DECEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII BUCUREȘTI - 18 DECEMBRIE

Președintele Traian Băsescu a declarat că va propune în cadrul Consiliului European o soluție pentru ca România să nu piardă fondurile europene rămase necheltuite la finalul anului 2015, în contextul în care, la Consiliu, se va discuta crearea unui fond al UE pentru investiții.

Înainte să plece la Bruxelles, șeful statului a precizat și că va susține la această reuniune creșterea nivelului de sancțiuni împotriva Moscovei deoarece "este evident" că "Federația Rusă continuă să consolideze separatiștii în estul Ucrainei".

* Biroul Politic Național al vechiului Partid Național Liberal s-a reunit la Palatul Parlamentului pentru a-l alege pe succesorul lui Klaus Iohannis la conducerea formațiunii, care va fi în același timp și copreședintele noului PNL alături de Vasile Blaga.

La reuniune participă președintele PNL, Klaus Iohannis, fostul președinte al formațiunii Crin Antonescu, cât și cei doi candidați la șefia partidului, Alina Gorghiu și Ludovic Orban.

* Universitatea din București i-a solicitat ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, să dispună măsurile necesare în vederea retragerii titlului de doctor în drept acordat premierului Victor Ponta. Cîmpeanu a confirmat demersul și a precizat că "retragerea titlului poate fi făcută printr-un act de aceeași valoare ca și actul prin care a fost conferit titlul de doctor".

* Eroii care au murit în misiuni antiteroriste au fost omagiați la Monumentul Luptătorului Antiterorist, situat pe bulevardul Vasile Milea din București. La ceremonie au fost prezenți directorul Serviciului Român de Informații, George Maior, reprezentați ai MAI, cadre militare în rezervă din cadrul SRI, prieteni, familiile celor căzuți la datorie.

* SRI a contribuit, în colaborare cu structuri din Statele Unite, la operațiunea antiteroristă din Muntenegru, a declarat șeful SRI, George Maior, acțiune în urma căreia au fost arestați trei bărbați, doi fiind români, care plănuiau livrarea de armament către o organizație teroristă.

* Ministerul Sănătății va asigura, începând din 2015, testarea audiometrică în toate maternitățile și pentru toți copiii nou-născuți, a susținut ministrul de resort, Nicolae Bănicioiu.

* Ministrul Economiei, Mihai Tudose, a afirmat că este un "lucru bun" faptul că, în bugetul ministerului, a fost acceptat amendamentul de suplimentare cu 20 de milioane de lei a banilor alocați pentru cercetare-dezvoltare.

* Comisiile de buget-finanțe ale Parlamentului au adoptat, cu amendamente, bugetul Secretariatului General al Guvernului.

* Fosta șefă a DIICOT Alina Bica va fi judecată în stare de arest, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a decis că măsura arestării preventive a acesteia îndeplinește condițiile de legalitate.

* Înalta Curte de Casație și Justiție a stabilit ca Viorel și Andrei Hrebenciuc, precum și inculpații Ioan Adam și Gheorghe Paltin Sturdza să rămână în arest preventiv în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri.

* Întreaga activitate administrativă a Consiliului Județean Brașov se desfășura, în perioada în care instituția era condusă de Aristotel Căncescu, sub sloganul "șeful vrea", se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii DNA în dosarul privind atribuirea ilegală a unor contracte publice.

* Românii rămân fideli opțiunii republicane în proporție de 58,2%, relevă un sondaj realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului "Adevărul", dar cei mai mulți (29,5%) consideră că lucrurile ar fi evoluat în bine în România dacă monarhia ar fi fost adoptată imediat după 1989.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...