ȘTIRILE AMIEZII ÎN JUDEȚE - 10 NOIEMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII ÎN JUDEȚE - 10 NOIEMBRIE

Peste 10.000 de de semnături au fost strânse până în prezent pentru construcția autostrăzii Sibiu-Pitești în județul Vâlcea, au anunțat într-o conferință de presă, liderii Alianței Creștin Liberale (ACL), demers care va continua până la sfârșitul lunii.

* Deputatul Partidului Național Liberal (PNL) de Vaslui Dan Bordeianu a anunțat luni că s-a înscris în Partidul Social Democrat (PSD). Acesta a precizat că a luat greu o astfel de decizie, având în vedere că este un membru vechi al PNL. Bordeianu a deținut o perioadă funcția de vicepreședinte al Tineretului Național Liberal la nivel național.

* Consilierul județean PDL Monica Săsărman, care sâmbătă a fost agresată în timp ce se afla într-o acțiune electorală pe raza comunei bistrițene Prundu Bârgăului, a anunțat luni, într-o conferință de presă, că a decis să depună plângere penală împotriva tânărului de 26 de ani care a lovit-o.

* Rata șomajului a crescut în ultima lună în județul Teleorman cu 0,41%, potrivit purtătorului de cuvânt al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM), Iuliana Bădica. Conform acesteia, rata șomajului, pe luna octombrie se situează la 10,43%, în timp ce în septembrie era de 10,02%.

* Seceta severă care afectează județul Harghita de câteva luni împiedică efectuarea corespunzătoare a arăturilor de toamnă pentru culturile de primăvară, motiv pentru care aceste lucrări s-au efectuat doar pe jumătate din suprafața preconizată. Directorul Direcției pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (DADR), Torok Jeno, a declarat pentru AGERPRES că arăturile pentru culturile de toamnă se efectuează foarte greu, cu un consum mare de motorină, din cauza solului uscat și bolovănos.

* Centrul de scufundări de la Sfântu Gheorghe demarează luna aceasta un curs special pentru elevii și studenții interesați să exploreze lumea subacvatică, dar și să capete un brevet internațional care le-ar putea asigura un loc de muncă. Școala este condusă de Szabo Jeno, un scafandru profesionist, care a lucrat în studenție cu celebrul căpitan Jacques Ives Cousteau și a făcut parte din echipa care a descoperit cetatea scufundată Callatis.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bianca Drăgușanu, amantă, prostituată, psihopată…” / Daria Radionova l-a dat în fapt pe Alex Bodi!

2 Așa e!

3 Așa o fi?

4 VIDEO Actorul PSD George Ivaşcu, noul Mare Maestru al Marii Loji Naţionale din România

5 Ce avere ar avea în realitate Gigi Becali. Dumitru Dragomir face dezvăluiri