ȘTIRILE AMIEZII ÎN JUDEȚE - 8 OCTOMBRIE

ȘTIRILE AMIEZII ÎN JUDEȚE - 8 OCTOMBRIE

Tribunalul Dolj a emis, miercuri, mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele a șapte persoane cercetate într-un dosar de evaziune fiscală în domeniul achiziției de materiale de construcții, prin care s-a adus un prejudiciu bugetului consolidat al statului de peste 9 milioane de lei. Față de alte trei persoane cercetate în dosar, instanța a dispus măsura controlului judiciar.

* Măsura de ridicare parțială a sechestrului asigurător asupra conturilor bancare ale SC Petrotel Lukoil nu are legătură cu declarațiile făcute de persoane din spațiul politic, 'curajul și integritatea' procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești nefiind afectate de astfel de afirmații, se arată într-un comunicat al PCA Ploiești.

* Mai mulți elevi de la Școala Gimnazială Veronica Micle din Iași au avut nevoie de îngrijiri medicale după ce miercuri dimineață un coleg al lor a pulverizat cu un spray paralizant în toaleta băieților. Directorul Școlii Veronica Micle, Gheorghe Cârligu, a declarat pentru AGERPRES că incidentul s-a produs în una dintre pauze.

* Spitalele din județul Harghita vor fi interconectate printr-un sistem informatic modern, realizat cu fonduri europene, care dă posibilitatea medicilor specialiști să aibă acces la datele medicale ale pacienților pe care-i tratează. Proiectul a fost gândit de specialiștii Spitalului Județean de Urgență din Miercurea Ciuc și este finanțat cu peste 7 milioane de lei, prin Programul Operațional Sectorial.

* Doi zimbri din țarcul de resălbăticire de pe raza comunei Armeniș, județul Caraș-Severin, au murit din cauza bolii 'limbii albastre'. Din analizele efectuate de către reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Caraș-Severin a reieșit prezența virusului bluetongue, însă se așteaptă confirmarea din partea Institutului de Diagnostic și Sănătate Animală București.

* Specialiști din 17 instituții de învățământ universitar din țară participă, începând de miercuri, timp de trei zile, la prima ediție a Salonului de Inventică 'Ugal Invent' de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați.

* Ambasadorul Franței în țara noastră, Francois Saint-Paul, a participat miercuri la cea de-a V-a ediție a "Întâlnirilor europene din Transilvania", organizată de Ambasada Franței la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV), ocazie cu care a vorbit despre importanța folosirii fondurilor structurale pentru ca România să poată reuși o corectă dezvoltare a zonei rurale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…