ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 27 NOIEMBRIE

Senatorul Șerban Mihăilescu a fost pus sub acuzare de procurorii DNA, în dosarul Microsoft. Șerban Mihăilescu a fost chemat la DNA, unde a stat aproximativ o oră și jumătate, declarând la ieșire că a fost începută urmărirea penală pentru toate acuzațiile care se regăsesc în cererea trimisă la Parlament.

* Fostul ministru al Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, a fost numit joi consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului. Decizia aparține premierului Victor Ponta și a fost publicată în Monitorul Oficial.

* Prim-vicepreședintele PNL Alina Gorghiu susține că decizia UDMR de a ieși de la guvernare este una înțeleaptă. Ea a precizat că PNL va lua în discuție decizia UDMR în forurile de conducere, care se vor reuni în perioada următoare.

* Căpitani-comandorii Andrei Constantin și Cătălin Micloș au devenit primii piloți români care au zburat în simplă comandă cu aeronava de luptă F-16 Fighting Falcon. Potrivit MApN, zborul s-a realizat în cadrul cursului de pregătire pentru trecerea pe aeronave de luptă F-16, care se desfășoară la Baza 5 Aeriană din Monte Real, Portugalia.

* Numărul cererilor de azil formulate de cetățenii străini este în scădere cu 38% în 2014 față de anii precedenți, a declarat șeful Inspectoratului General pentru Imigrări, chestorul principal de poliție Nelu Pop.

* Opera Comică pentru Copii organizează în perioada 28 noiembrie — 12 decembrie o acțiune de colectare a jucăriilor din București. Bucureștenii care doresc să doneze o jucărie o pot face venind la sediul din Calea Giulești, nr. 16, unde este amplasată o cutie-cadou disponibilă publicului zilnic între orele 8,00 și 22,00.

* Consilierii generali au adoptat un proiect de hotărâre care prevede realizarea unor piste de biciclete între parcurile din București. Același proiect, care conține propuneri de promovare turistică a Capitalei, prevede amenajarea unui muzeu al comunismului la Palatul Parlamentului, parte a unei serii de evenimente care se intitulează Porți Deschise.

* Brigada Rutieră București anunță măsuri de restricționare a traficului auto pe mai multe artere din zona centrală a Capitalei, începând de vineri și până luni, în contextul paradei militare organizate, pe 1 decembrie, cu ocazia Zilei Naționale a României.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Acestea sunt imagini de la priveghiul lui Emi Pian! Funeraliile vor dura 4 zile!

2 VIDEO Învățăturile veteranului interlop Pian senior către fiul său, Emi Pian: „Profesionarea” pumnului, ciomag…

3 Fraților, ăsta pute a Securitate de nu poți sta lângă el! Deține, foarte probabil, cel mai năucitor CV din Rom…

4 Acest consilier general de la USR are de încasat 7 milioane de euro din litigiul Primăriei București cu Costan…

5 De ce se războiesc clanurile Duduianu și Rinu și regulile lor nescrise / O incursiune în lumea interlopă a Capit…