ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 28 OCTOMBRIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 28 OCTOMBRIE

Magistrații de la Înalta Curte judecă marți după-amiază cererea DNA de arestare a oamenilor de afaceri Nicolae Dumitru și Dorin Cocoș, a fostului ministru Gabriel Sandu și a primarului din Piatra Neamț, Gheorghe Ștefan, implicați în dosarul Microsoft.

* Omul de afaceri Dorin Cocoș a încercat să ascundă o parte din banii primiți în dosarul Microsoft prin încheierea unui contract fictiv de împrumut și semnarea unor chitanțe antedatate, se arată în referatul DNA.

* DNA susține că măsura reținerii fostului deputat PSD Viorel Hrebenciuc este proporțională cu gravitatea acuzației aduse acestuia.

* Președintele Traian Băsescu a declarat că s-ar bucura dacă ar "ieși" și dosarul EADS, pentru că a constatat că cel puțin cinci firme și patru oameni de afaceri care figurează în dosarul Microsoft se regăsesc și în dosarul EADS. El a adăugat că dosarul Microsoft a fost "unul românesc" și că niciodată nu a primit vreo informație legată de acest dosar de la SIE.

* Președintele Traian Băsescu a afirmat că exclude posibilitatea ca în campania din 2009 să fi primit bani din partea Microsoft, după ce candidatul independent Călin Popescu-Tăriceanu a spus că implicarea lui Dorin Cocoș în dosarul Microsoft ar fi avut acest rol.

* Valoarea totală a donațiilor primite și declarate de partidele politice, alianțele politice și electorale și candidații independenți în campania electorală pentru alegerea Președintelui se ridică, la data de 23 octombrie, la suma de 5.963.349 lei, potrivit Autorității Electorale Permanente.

* Cei 14 candidați nu doresc să se întâlnească într-o dezbatere electorală înaintea primului tur al alegerilor prezidențiale, concluzionează reprezentanții Institutului de Politici Publice, inițiatorul demersului, în urma negocierilor purtate cu staff-urile de campanie ale candidaților.

* Circulația rutieră pe cel de-al doilea pod al pasajului suprateran Mihai Bravu — Splaiul Unirii a fost deschisă. Pasajul este compus din două poduri supraterane paralele pe direcția inelului principal de circulație (șoseaua Mihai Bravu — calea Văcărești) de câte două benzi de circulație pentru fiecare sens.

* Urmași ai prizonierilor de război americani care s-au aflat în România în anii celui de-al Doilea Război Mondial au depus coroane de flori la monumentul comemorativ din București.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante