ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 30 DECEMBRIE

Legea bugetului de stat pe anul viitor a fost publicată în Monitorul Oficial. A fost publicat în MO și decretul de promulgare a acesteia de către președintele Klaus Iohannis.

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES ARHIVA

* Judecătorii Alexandru Șerban și Marius Badea Tudose și-au depus candidaturile pentru funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii în anul 2015. Proiectele privind candidatura celor doi la șefia CSM au fost publicate pe site-ul instituției. Judecătorii Alexandru Șerban și Marius Tudose pledează, în proiectele de candidatură pentru funcția de președinte al CSM, pentru acțiuni împotriva oricăror ingerințe în independența justiției.

* Ministerul Educației și Cercetării Științifice a stabilit ca simulările examenelor naționale din anul școlar 2014-2015 să se desfășoare în zilele de 23, 24 și 25 februarie — Evaluarea Națională, pentru elevii clasei a VIII-a, respectiv 2, 3, 4 și 6 martie — Bacalaureat, pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a.

* Deputatul PNL Gheorghe Ialomițianu afirmă că execuția bugetară pe primele 11 luni din 2014, precum și ultimele decizii ale Guvernului Ponta arată "clar" faptul că premierul a alocat banii tăiați de la investiții publice "către baronii PSD, din disperarea de a supraviețui cu orice preț la guvernare".

* Polițiștii au constatat, în urma controalelor efectuate săptămâna trecută, 19 nereguli privind evidențele armelor și starea tehnică a acestora, 14 arme fiind ridicate în vederea casării, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române remis AGERPRES.

* Peste 877.000 de articole pirotehnice de mai multe tipuri au fost confiscate pe parcursul lunii decembrie de polițiștii Capitalei, iar persoanele care le dețineau sunt în prezent cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere fără drept, informează un comunicat de presă al DGPMB.

* Polițiștii rutieri au constatat, în ultima săptămână, 77 de infracțiuni, au aplicat 4.162 de amenzi și au indisponibilizat nouă autovehicule, în cadrul acțiunilor pentru diminuarea cauzelor generatoare de accidente rutiere cu consecințe grave, produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor.

AGERPRES/(AS — autor: Mihai Simionescu, editor: Cristian Anghelache)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Fostul șef al Departamentului Analiză din SRI anunță explozia COVID-19 în România

2 Turcescu anunță iminenta săltare a Gabrielei Firea!

3 Nou cutremur în PSD! Aproape toată Organizația Ilfov a trecut la PNL, cu primari cu tot!

4 Scandal de hărțuire sexuală la vârful PMP

5 Cum ies la iveală epoleții la PSD!!! Tatăl lui Mihai Tudose, confirmat cu coronavirus, este internat la Spital…