ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 30 DECEMBRIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 30 DECEMBRIE

Legea bugetului de stat pe anul viitor a fost publicată în Monitorul Oficial. A fost publicat în MO și decretul de promulgare a acesteia de către președintele Klaus Iohannis.

Foto: (c) GRIGORE POPESCU / AGERPRES ARHIVA

* Judecătorii Alexandru Șerban și Marius Badea Tudose și-au depus candidaturile pentru funcția de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii în anul 2015. Proiectele privind candidatura celor doi la șefia CSM au fost publicate pe site-ul instituției. Judecătorii Alexandru Șerban și Marius Tudose pledează, în proiectele de candidatură pentru funcția de președinte al CSM, pentru acțiuni împotriva oricăror ingerințe în independența justiției.

* Ministerul Educației și Cercetării Științifice a stabilit ca simulările examenelor naționale din anul școlar 2014-2015 să se desfășoare în zilele de 23, 24 și 25 februarie — Evaluarea Națională, pentru elevii clasei a VIII-a, respectiv 2, 3, 4 și 6 martie — Bacalaureat, pentru elevii claselor a XI-a și a XII-a.

* Deputatul PNL Gheorghe Ialomițianu afirmă că execuția bugetară pe primele 11 luni din 2014, precum și ultimele decizii ale Guvernului Ponta arată "clar" faptul că premierul a alocat banii tăiați de la investiții publice "către baronii PSD, din disperarea de a supraviețui cu orice preț la guvernare".

* Polițiștii au constatat, în urma controalelor efectuate săptămâna trecută, 19 nereguli privind evidențele armelor și starea tehnică a acestora, 14 arme fiind ridicate în vederea casării, informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române remis AGERPRES.

* Peste 877.000 de articole pirotehnice de mai multe tipuri au fost confiscate pe parcursul lunii decembrie de polițiștii Capitalei, iar persoanele care le dețineau sunt în prezent cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de deținere fără drept, informează un comunicat de presă al DGPMB.

* Polițiștii rutieri au constatat, în ultima săptămână, 77 de infracțiuni, au aplicat 4.162 de amenzi și au indisponibilizat nouă autovehicule, în cadrul acțiunilor pentru diminuarea cauzelor generatoare de accidente rutiere cu consecințe grave, produse pe fondul defecțiunilor tehnice ale autovehiculelor.

AGERPRES/(AS — autor: Mihai Simionescu, editor: Cristian Anghelache)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...