ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 5 DECEMBRIE

ȘTIRILE SERII BUCUREȘTI - 5 DECEMBRIE

Procurorul șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, susține într-o scrisoare adresată ministrului Justiției că în opinia procurorilor anticorupție controlul judiciar ar trebui să fie dispus pentru o perioadă de 60 de zile și prelungit succesiv pentru aceeași perioadă, iar durata totală a măsurii preventive să nu depășească doi ani.

Demersul are loc ca urmare a faptului că, la data de 4 decembrie, Curtea Constituțională a constatat neconstituționalitatea dispozițiilor din Codul de procedură penală care reglementează măsurile preventive ale controlului judiciar și controlului judiciar pe cauțiune, întrucât nu prevăd durata pentru care pot fi dispuse aceste măsuri.

* Procurorii Parchetului Capitalei au reținut 11 persoane puse sub acuzare în dosarul de evaziune fiscală de la MediaPro.

* Premierul Victor Ponta a declarat că ia în calcul varianta de a nu-și depune candidatura pentru șefia PSD la Congresul din martie și că îl va sprijini "din toată inima" pe acel social-democrat care va reuși să construiască un nou proiect politic pentru PSD.

* Operația la care a fost supus căpitan-comandorul Corneliu Gabriel Titiana, pilotul militar rănit în accidentul aviatic de la Sibiu, a decurs bine, însă prognosticul evoluției stării sale de sănătate rămâne în continuare rezervat, a declarat pentru AGERPRES dr. Cristian Nițescu, directorul Spitalului Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri din București.

* Ambasadorul României în Armenia, Sorin Vasile, a fost chemat de urgență la București pentru a da explicații, după ce, potrivit Ministerului Afacerilor Externe, ar fi făcut declarații cu ""tentă antisemită și homofobă" într-o conferință publică susținută la Universitatea Americană din Erevan.

* Andrei Traian Andronie, tânărul care a produs în 2011 pe Calea Floreasca din București un accident rutier soldat cu decesul a două persoane, a fost condamnat de Curtea de Apel București la șapte ani închisoare cu executare pentru ucidere din culpă. Decizia este definitivă.

* Lucrările la cea de a doua etapă a proiectului vizând stația de epurare de la Glina sunt întârziate din cauza licitației care durează de 23 de luni, a declarat primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

* Directorul Școlii Gimnaziale "I.G. Duca" din Capitală, unde o elevă s-a rănit recent în timpul orei de sport care se desfășura pe hol, a fost eliberat vineri din funcție la cerere, a anunțat Inspectoratul Școlar.

* Imaginea săptămânii dată publicității de către Agenția Spațială Europeană este dedicată României și poartă numele de "Mozaic Românesc", fiind rezultatul a 15 scanări radar făcute de satelitul Sentinel-1A în lunile octombrie și noiembrie ale acestui an. În imaginea satelitară furnizată de către ESA sunt vizibili Munții Carpați și fluviul Dunărea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria