ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 9 DECEMBRIE

ȘTIRILE SERII ÎN JUDEȚE - 9 DECEMBRIE

Președintele Colegiului Județean al Medicilor Mureș, dr. Horațiu Suciu, a declarat marți, într-o conferință de presă, că medicilor din sistemul public de sănătate trebuie să li se găsească posibilități legale să își poată crește veniturile pentru a nu fi acuzați de infracțiuni de corupție.

* Serviciul de Salvamont Gorj va achiziționa o nouă ambulanță de teren care va interveni în zonele montane, instituția mai deținând un astfel de vehicul, singurul din județ cu specific să acționeze în zonele accidentate, a declarat marți pentru AGERPRES șeful serviciului, Sabin Cornoiu.

* 50 de case se află în pericol de a fi luate de râul Olănești, în comuna Păușești Măglași din județul Vâlcea, după ce apele învolburate au erodat un mal în satul Coasta, distrugând un drum comunal.

* Opt localități din Teleorman sunt afectate de inundațiile produse de precipitațiile însemnate cantitativ înregistrate în ultimele 24 de ore sau din cauza scurgerilor de pe versanți.

* Peste o sută de tineri voluntari implicați în organizarea festivalului 'Povestea din Ajun', care se desfășoară luna aceasta la Sfântu Gheorghe, și-au propus să strângă fonduri pentru plantarea unui număr de o sută de copaci în primăvara anului viitor.

* Prefectura Județului Galați a organizat marți atelierul de lucru cu tema "Cooperare româno-olandeză pentru prevenirea și protecția împotriva inundațiilor", a anunțat purtătorul de cuvânt al instituției, Petrica Pațilea Crângan.

* Peste zece mii de elevi vor fi vaccinați antidifterie și antitetanos, după ce Ministerul Sănătății a repartizat județului 10.840 de doze de vaccin diftero-tetanic de tip adulți, a declarat purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Suceava, Adrian Popescu.

* Broderii artistice săsești, piese de costum purtate de femeile din zona de sud-est a Transilvaniei, din secolele trecute, fac parte din expoziția "Broderie săsească din colecția Szocs Karoly", vernisată marți, la Muzeul de Etnografie din Brașov, care se dorește un omagiu adus colecționarului, cu ocazia împlinirii vârstei de 80 de ani.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…