Suntem UNICI în LUME/Directorul Operei Române, REȚINUT pentru CORUPȚIE

Suntem UNICI în LUME/Directorul Operei Române, REȚINUT pentru CORUPȚIE

România începe să bată toate recordurile la capitolul corupție! Cum dracu' sună că directorul Operei, un reper al culturii și civilizației dintr-o țară, a fost reținut pentru corupție?

Directorul Operei Române, Răzvan Ioan Dincă, şi un alt angajat al instituţiei au fost reţinuţi de procurori, în noaptea de marţi spre miercuri, în dosarul în care mai mulţi funcţionari ai Operei sunt suspectaţi de abuz în serviciu, fals în declaraţii şi conflict de interese, relatează Mediafax. 

Miercuri, directorul Operei Române şi cealaltă persoană reţinută de procurori, în urma audierilor desfăşurate de sediul Poliţiei Sector 1, urmează să fie duşi la Judecătoria Sectorului 1 cu propunerea de arestare preventivă pentru abuz în serviciu, fals în declaraţii şi conflict de interese.

Marţi, procurorii au făcut percheziţii la sediul Operei Naţionale din Bucureşti şi la domiciliile unor angajaţi ai instituţiei, iar directorul Operei, Răzvan Ioan Dincă, a fost dus pentru audieri la Poliţia Sector 1.

Surse judiciare au declarat pentru MEDIAFAX că anchetatorii au ridicat documente din birouri de la Opera Naţională, referitoare la unele achiziţii făcute de instituţie.

Citeşte şi: Percheziţii la Opera Naţională. Este vizat şi directorul Răzvan Dincă. Parchet: Angajaţi ai Operei, cercetaţi pentru abuz în serviciu şi fals în declaraţii 
Într-un comunicat de presă transmis marţi, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 informa că face cercetări într-un dosar în care există suspiciuni că mai mulţi funcţionari ai Operei Naţionale din Bucureşti se fac vinovaţi de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, fals în declaraţii şi conflict de interese.

Răzvan Dincă este directorul Operei Naţionale Bucureşti din decembrie 2012, când a câştigat concursul de proiecte de management organizat de Ministerul Culturii. În august 2006, el a fost numit director general al Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" din Bucureşti, iar în 2007 a devenit director şi manager de proiect al Festivalului Internaţional de Artele Spectacolului Muzical "Viaţa e Frumoasă!". A regizat mai multe spectacole de teatru în ţară şi în Bucureşti. În perioada 2010-2012, Dincă a fost consilier al preşedintelui-director general al Societăţii Române de Radiodifuziune.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”