Sute de protestatari, în marș prin zona centrală a municipiului Cluj-Napoca

Aproximativ 700 de persoane, potrivit estimărilor jandarmilor, mărșăluiesc, miercuri seara, prin zona centrală a municipiului Cluj-Napoca, după ce s-au adunat inițial în Piața Unirii, unde au îngenuncheat și au ținut un moment de reculegere pentru cei morți la clubul Colectiv din București.

Manifestație în Piața Universității; a doua zi de proteste după tragedia din Colectiv

După momentul de reculegere, ei au cântat Imnul național și au scandat sloganuri împotriva întregii clase politice. ''Toate partidele, aceeași mizerie', ''Parlamentul judecat pentru sângele vărsat', ''Clasa politică e sub orice critică', ''Vrem spitale, nu catedrale', ''București, nu uita, Clujul e de partea ta', ''Ole, ole, ole, Victor Ponta nu mai e', ''Parlament penal, marș la tribunal', sunt câteva dintre scandările protestatarilor.

De asemenea, ei au purtat pancarte pe care se putea citi: ''Corupția ucide', ''Corupția pericol de moarte', ''Uniți salvăm toată România'.

''Situația politică s-a schimbat. Unii ar spune că radical, eu aș spune că nu s-a schimbat chiar atât de mult, ci niște păpuși care erau în față vor fi date mai în spate și în locul lor vor fi puse altele. Problemele pe care le are societatea sunt aceleași. (...) Nu mai există revendicări clare, eventual vom descoperi dacă avem altele. Sunt revendicările acelea mai puțin spectaculoase care au existat dintotdeauna, să dispară corupția, un buget de 10% din PIB pentru sănătate. Probabil că unul dintre scopurile nedeclarate ale acestui miting este să ne asigurăm că această schimbare nu este doar de suprafață sau de formă', a declarat Cornel Vâlcu, lector universitar, cel care a lansat pe rețelele de socializare apelul pentru mitingul de la Cluj.

AGERPRES/ (A—autor: Marius Septimiu Avram, editor: Adrian Drăguț)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cercetător chinez despre kiturile de testare: „Doar 30 până la 50 la sută dintre pacienţii infectaţi au rezult…

2 Date noi / Generalul Nicolae Ciucă, noul premier desemnat. Orban, ministru și posibil vicepremier. 3 miniștri di…

3 Președintele n-a făcut o desemnare, ci o declarație de război! Pesediștii, cu spatele la zid, românii, în sond…

4 Cum a apărut coronavirusul în Italia / Un cuplu de turiști chinezi veniți din Wuhan, principalii suspecți

5 TVR / Procurorii DNA l-au căutat pe Codruţ Marta în cimitirul Pipera. Directorul de cabinet al fostului șef al …

recomandări

Te ia DNA: Mircea Dușa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai înduioșătoare poze cu animăluțe pe care le-ai văzut