Tăriceanu, despre intenția premierului de a schimba o anumită rezistență în clasa politică: Este un fel de amenințare voalată

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră "o amenințare voalată" intenția premierului Dacian Cioloș ca Guvernul "să procedeze la anumite schimbări pentru care, în unele cazuri, există o anumită rezistență în clasa politică".

"Eu înțeleg altceva. Asta este un fel de amenințare voalată în legătură cu ceva care este foarte greu de măsurat. Care este rezistența clasei politice și la ce? Schimbare la ce? Schimbăm perdele, schimbăm mobilierul la Palatul Victoria? Schimbarea se referă la lucrurile concrete. Așa, în general, pe mine nu mă impresionează și nici nu mă face să fiu temător la o astfel de amenințare. Înțeleg că există, și vă spun și care sunt modalitățile, nu e niciun secret pentru nimeni, la ce poate să facă Guvernul, ca să ocolească temporar Parlamentul, de exemplu, să dea ordonanțe de urgență. Credeți că e bine? Credeți că asta e modalitatea? Eu cred că nu. Dar până una alta, eu cred că e corect să vedem care sunt propunerile. Dacă, de exemplu, discutăm de criteriile de selecție a oamenilor în administrație, pentru că am văzut că este o temă evocată de premier, o iau foarte în serios. Nu îmi place însă că aflu că va cere la Bruxelles specialiști și criterii. Dar ce, noi nu putem să folosim criterii? Nu asta este problema, a stabilirii criteriilor. Criterii am avut și până acum", a afirmat Tăriceanu duminică la TVR 1.

Premierul Dacian Cioloș a afirmat că Guvernul va solicita un vot Parlamentului pentru anumite legi, dar și că "va trebui să folosească anumite instrumente pentru a proceda la anumite schimbări pentru care există o anumita rezistență în clasa politică".

"Va trebui să explicăm ceea ce facem. Sper să avem majoritate atunci când va fi cazul să solicităm un vot în Parlament pentru anumite legi, însă, pe de altă parte, sunt conștient și de faptul că Guvernul are anumite atribuții și anumite instrumente directe de acțiune, pe care va trebui să le folosim și să ni le asumăm noi direct, ca și guvern, pentru a proceda la anumite schimbări pentru care, probabil, în unele cazuri, există o anumită rezistența în clasa politică", a afirmat Cioloș duminică la RRA. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată un prădător PNL mufat la resursele statului. A și dat primul tun

2 Rareș Bogdan / „În România, dacă ești un om obișnuit și nu ai bani, cunoștințe, uși deschise la timp, mori cu z…

3 Noua modă la Buzău / eleva cu pușcălău

4 PNL, porcării identice cu PSD! Îți vine să vomiți când citești așa ceva!

5 Cine sunt procurorii propuși pentru preluarea șefiei celor mai importante parchete din țară

recomandări

Te ia DNA: Constantin Jeican

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Tipul ăsta coboară un baraj vertical cu bicicleta