Tăriceanu, despre intenția premierului de a schimba o anumită rezistență în clasa politică: Este un fel de amenințare voalată

Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, consideră "o amenințare voalată" intenția premierului Dacian Cioloș ca Guvernul "să procedeze la anumite schimbări pentru care, în unele cazuri, există o anumită rezistență în clasa politică".

"Eu înțeleg altceva. Asta este un fel de amenințare voalată în legătură cu ceva care este foarte greu de măsurat. Care este rezistența clasei politice și la ce? Schimbare la ce? Schimbăm perdele, schimbăm mobilierul la Palatul Victoria? Schimbarea se referă la lucrurile concrete. Așa, în general, pe mine nu mă impresionează și nici nu mă face să fiu temător la o astfel de amenințare. Înțeleg că există, și vă spun și care sunt modalitățile, nu e niciun secret pentru nimeni, la ce poate să facă Guvernul, ca să ocolească temporar Parlamentul, de exemplu, să dea ordonanțe de urgență. Credeți că e bine? Credeți că asta e modalitatea? Eu cred că nu. Dar până una alta, eu cred că e corect să vedem care sunt propunerile. Dacă, de exemplu, discutăm de criteriile de selecție a oamenilor în administrație, pentru că am văzut că este o temă evocată de premier, o iau foarte în serios. Nu îmi place însă că aflu că va cere la Bruxelles specialiști și criterii. Dar ce, noi nu putem să folosim criterii? Nu asta este problema, a stabilirii criteriilor. Criterii am avut și până acum", a afirmat Tăriceanu duminică la TVR 1.

Premierul Dacian Cioloș a afirmat că Guvernul va solicita un vot Parlamentului pentru anumite legi, dar și că "va trebui să folosească anumite instrumente pentru a proceda la anumite schimbări pentru care există o anumita rezistență în clasa politică".

"Va trebui să explicăm ceea ce facem. Sper să avem majoritate atunci când va fi cazul să solicităm un vot în Parlament pentru anumite legi, însă, pe de altă parte, sunt conștient și de faptul că Guvernul are anumite atribuții și anumite instrumente directe de acțiune, pe care va trebui să le folosim și să ni le asumăm noi direct, ca și guvern, pentru a proceda la anumite schimbări pentru care, probabil, în unele cazuri, există o anumită rezistența în clasa politică", a afirmat Cioloș duminică la RRA. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Se conturează posibilitatea scoaterii PSD în afara legii! Urmează noi dezvăluiri! PSD a acționat ca un grup in…

2 Oficial / El este imbecilul care a declanșat scandalul cu imaginea din biroul premierului Orban

3 VIDEO Teodorovici, mesaj mafiot filmat: „Unii să nu uite că am ce spune la DNA”

4 Informație / Teodorovici a TURNAT două ore la DNA! Baroni PSD și președinți de CJ-uri din zona Moldovei și Teleo…

5 VIDEO Chelnerul numit manager de spital: „Școala vieţii a mea face mai mult decât două facultăţi”

recomandări

Te ia DNA: Victor Ponta

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cele mai amuzante logo-uri fake