Tăriceanu: Respectăm decizia lui Ponta, Coaliția merge înainte

Tăriceanu: Respectăm decizia lui Ponta, Coaliția merge înainte

Președintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat că el și colegii săi respectă decizia lui Victor Ponta de a se retrage din fruntea PSD dar a anunțat că alianța politică și coaliția guvernare trebuie să continue.

"Respectăm decizia dar în același timp alianța politică și coaliția de guvernare va merge înainte. Nu există niciun motiv pentru a pune sub semnul întrebării, mai ales în contextul în care rezultatele guvernării (...) alianței noastre se văd atât de bine. Am reușit să ne îndeplinim cea mai mare parte a angajamentelor din programul de guvernare (..) și nu văd niciun motiv pentru care nu ar trebui să continuăm", a spus Tăriceanu la Antena 3.

Întrebat dacă gestul premierului nu va duce la slăbirea PSD în Parlament, iar unii parlamentari social democrați să fie dezamăgiți, președintele Senatului a răspuns: "Acum sigur că e un gest care nu este uzual. Nu știu dacă ar fi motive de dezamăgire. (...). Trebuie să vedem partea pozitivă a lucrurilor. Victor Ponta lasă să se înțeleagă că atâta vreme cât această hărțuire la care este supus de către DNA va continua, nu vrea să afecteze partidul și eu cred că colegii domniei sale trebuie să salute decizia pe care Victor Ponta a luat-o tocmai pentru a proteja partidul și imaginea lui și trebuie cu toții să se strângă și să găsească o formulă mai degrabă interimară pentru că Ponta practic se autosuspendă din partid, nu a demisionat."

Premierul Victor Ponta anunță că nu va mai ocupa nicio funcție de conducere în PSD până la momentul în care își va demonstra nevinovăția față de acuzațiile aduse în justiție.

"Există însă și o situație nouă, specială, față de care trebuie să reacționez: președintele PSD este anchetat de DNA (nu contează cum și de ce!). Și alți colegi ai noștri au renunțat temporar la funcțiile politice pentru a-și lămuri situația juridică. Iar eu nu pot să cer altora să facă un sacrificiu pe care eu nu sunt dispus să mi-l asum! Pentru a nu lăsa ca această situație să afecteze PSD, vă aduc la cunoștință decizia mea de a nu mai ocupa nicio funcție de conducere în partid până la momentul în care îmi voi demonstra nevinovăția față de acuzațiile aduse (în ce mă privește nu funcționează prezumția de nevinovăție prevăzută de Constituție!). În cazul în care nu voi avea o soluție a justiției în acest sens până la data Congresului PSD, nu voi candida la nicio funcție și voi lupta din simpla și onoranta calitate de membru de partid", precizează Ponta, duminică, într-o scrisoare adresată conducerii PSD și postată pe Facebook. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...