Tăriceanu: Strategia Națională de Apărare - un document de slabă calitate

Tăriceanu: Strategia Națională de Apărare - un document de slabă calitate

Copreședintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a afirmat marți că Strategia Națională de Apărare este "un document de slabă calitate, cu un conținut criticabil în foarte multe puncte" și și-a exprimat regretul că Parlamentul "a procedat cu superficialitate" în acest caz.

Întrebat de ce în cadrul coaliției ALDE are altă părere, Tăriceanu a spus: "Suntem partide care avem viziuni proprii, așa cum am menționat, și nu intenționez să revin asupra formulărilor pe care le-am făcut. Documentul intitulat Strategia de Apărare este un document de slabă calitate, de slabă factură, cu un conținut care este criticabil în foarte multe puncte, care are accentele greșite. În loc să fie accentul pus pe cetățean, pe asigurarea securității cetățeanului, nemaivorbind de faptul că în document se face o permanentă confuzie între strategia de apărare și strategia de securitate, conceptele sunt amestecate, dar ele sunt cu totul și cu totul diferite".

El a explicat că în document "nu se pune accentul pe cetățean, ci mai mult pe stat, pe instituții, ceea ce este o greșeală".

"Dacă o să priviți strategiile de apărare sau de securitate ale altor state democratice, începând cu Statele Unite, o să vedeți că accentul este pus, în primul rând, pe siguranța cetățeanului și centrat pe individ. Nu-mi rămâne decât să reafirm ceea ce am spus mai devreme și să regret că Parlamentul a procedat cu superficialitate în cazul unui document de o așa importanță", a adăugat Tăriceanu.

Întrebat dacă e normal ca într-o coaliție să nu existe o poziție unitară, Tăriceanu a explicat: "În mod normal da, dar fiecare avem dreptul să ne menținem propriile puncte de vedere. Punctul meu de vedere și al colegilor mei din ALDE este un punct bine definit și care nu se regăsește în documentul care astăzi a fost aprobat de Parlament și elaborat de Cotroceni". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Moartea nu există. Teoria Lanza – Einstein – Rosen

2 Noi dezvăluiri despre Vlad Voiculescu, un personaj cu un CV controversat

3 VIDEO Profesoară din Bistrița, la lecția online: „Fata președintelui, se fute cu unul care vinde barabule în …

4 Slugoii PSD de la CCR, o nouă lovitură pentru finanțele României!

5 „L-a încuiat pe Rafila” / Monica Pop, eroină a propagandei ruse după ce a tunat împotriva vaccinării anti-COVID