Taxa pentru Podul Feteşti - Cernavodă, sistată în perioada minivacanţei de 1 Mai

Taxa pentru Podul Feteşti - Cernavodă, sistată în perioada minivacanţei de 1 Mai

Potrivit unui ordin publicat în Monitorul Oficial nu se va mai încasa taxa de trecere a Podului Feteşti – Cernavodă după cum urmează:

  • 30 aprilie 2014: pe ambele sensuri, în intervalul orar 12.00 – 24.00
  • 1 mai: pe ambele sensuri, în intervalul orar 00-00 – 16.00
  • 4 mai: pe ambele sensuri, în intervalul orar 7.00 – 24.00.

Sistarea acestei taxe intervine în perioada în care bugetarii beneficiază de minivacanţa de 1 Mai, după ce Guvernul a declarat ziua de 2 mai nelucrătoare. Această decizie a fost luată după ce 1 mai, zi liberă deja stabilită de Codul muncii, cade într-o zi de joi, iar măsura este menită să lege această dată de weekend.

Tarifele de trecere a podului de la Cernavodă sunt cuprinse în Ordinul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, act normativ care a majorat preţurile de două ori pe parcursul anului 2013.

Drept urmare, începând cu 1 aprilie 2013, tariful de trecere a podului Feteşti - Cernavodă pentru autoturisme şi pentru vehiculele cu masa totală de 3,5 tone este de 13 lei, în condiţiile în care, anterior creşterii, tariful era de 11 lei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...