Terenurile din dosarul fostului prefect de Buzău, vândute unor investitori străini

Terenurile din dosarul fostului prefect de Buzău, vândute unor investitori străini

Terenurile din dosarul în care fostul prefect de Buzău Paul Beganu este audiat, miercuri, la sediul DNA Ploiești, au fost retrocedate unui om de afaceri din orașul Țăndărei, fiind ulterior vândute unor investitori străini.

Surse apropiate anchetei au declarat că cele peste 5.000 de hectare de pădure au fost retrocedate, cu sprijinul unor funcționari din administrație, între care și prefectul de la acea vreme, Paul Beganu, omului de afaceri din Țăndărei, Gheorghe Ceteraș, care cumpărase drepturile litigioase de la moștenitorul de drept, un pensionar din București. Ulterior, aceste terenuri retrocedate lui Ceteraș au fost vândute unor investitori străini.

Gheorghe Ceteraș a cumpărat, în anul 2011, drepturile litigioase asupra unor suprafețe de pădure din județul Buzău vândute de SC Forestieră Ardeleană în calitate de moștenitor.

Ulterior, în luna aprilie a aceluiași an, Judecătoria Pătârlagele a dispus reconstituirea dreptului de proprietate petentului Gheorghe Ceteraș în calitate de cesionar al SC Forestieră Ardeleană SRL pentru suprafața totală de 5.132 ha teren pădure.

"Ia act că petenta SC Forestieră Ardeleană a cesionat (vândut) cesionarului Ceteraș Gheorghe toate drepturile litigioase care fac obiectul prezentei cauze. Dispun scoaterea din cauză a cedentei și introducerea în cauză în calitate de petent a cesionarului. (...) Reconstituie dreptul de proprietate petentului Ceteraș Gheorghe în calitate de cesionar al SC Forestieră Ardeleană pentru suprafața totală de 5132,29 ha teren pădure", se arată în decizia Judecătoriei Pătârlagele postată pe portalul instanțelor de judecată.

Decizia acestei instanțe nu era definitivă, ci putea fi atacată cu recurs, însă, conform datelor de pe portal, această hotărâre nu a fost atacată.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD, ultima crimă / Iordache va fi ales astăzi preşedintele Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viaţă

2 ULTIMA ORĂ Alegerea lui Iordache este nulă? Pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ sunt necesa…

3 Noi informații / USR PLUS, scor peste așteptări la parlamentare / PSD și PNL merg cap la cap / Struțocămila lui Pont…

4 ULTIMA ORĂ Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, și-a depus candidatura pentru șefia Consiliului Legislati…

5 Scandal amoros la ATI Giurgiu. Asistentă medicală bătută de o colegă care a acuzat-o că a făcut sex cu anestez…