Traian Băsescu află dacă se redeschide dosarul în care este acuzat de uzurpare de calități oficiale

Traian Băsescu află dacă se redeschide dosarul în care este acuzat de uzurpare de calități oficiale

Curtea de Apel București a rămas în pronunțare marți în cazul plângerii revoluționarului Ion Ciochină la soluția procurorilor de a nu-l trimite în judecată pe fostul președinte Traian Băsescu, pentru uzurpare de calități oficiale și încălcarea ordinii constituționale.

"Eu am exercitat funcția de președinte al României numai și numai în baza deciziilor Curții Constituționale. Mai mult decât atât, dânsul reclamă faptul că n-am ținut cont de hotărârea de suspendare a Parlamentului, numai că nu Parlamentul are rolul de a stabili când o persoană exercită funcția de președinte al României. Dacă vă aduceți aminte, după alegeri Curtea Constituțională validează alegerile, iar după referendumuri, Curtea Constituțională validează sau invalidează referendumul", a declarat Traian Băsescu marți, la ieșirea din sala de judecată.

El a adăugat că după referendumul din vara anului 2012 a fost validat prin decizia CCR și precizarea expresă de reluare a activității de președinte al României. "Asta-i viața, democrația", a adăugat Băsescu.

Fostul președinte a fost audiat marți, în prezența avocatului său, la Secția I penală a CAB. Instanța urmează să decidă dacă redeschide dosarul clasat de procurori PÎCCJ.

Ion Ciochină a depus o plângere la Parchetul General în august 2012 pentru fapte de uzurpare a unei calități oficiale.

Cercetările au fost reluate după încetarea mandatului de președinte al lui Traian Băsescu, însă procurorii au clasat plângerea în ianuarie 2015, considerând că nu ar exista fapta reclamată.

Ciochină a atacat soluția procurorilor, iar plângerea acestuia a ajuns pe masa judecătorilor CAB, care urmează să decidă dacă procurorii trebuie să reia cercetările în acest caz. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul” PNL / Trei foști miniștri din Guvernele Dragnea și un ministru din Guvernul Ponta candidează din partea …

2 Birchall, cu colții în jugulara lui Streinu-Cercel: Se pare că imunitatea parlamentară bate imunitatea medical…

3 De asta i-o fi pus Firea directori? / Semnați dom’le că dacă era vreun dosar la DNA știam, că-s prieten cu Călin…

4 Sensurile giratorii din România versus cele din Anglia. „Englezii habar n-au cum se fac banii“

5 PSD continuă linia infracțională / Avocata lui Dragomir, implantată de cuplul Vasilescu-Manda în fruntea listei …