Traian Băsescu, decorat de președintele Republicii Moldova cu Ordinul 'Ștefan cel Mare'

Traian Băsescu, decorat de președintele Republicii Moldova cu Ordinul 'Ștefan cel Mare'

Fostul președinte al României Traian Băsescu a fost decorat joi de președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, cu Ordinul 'Ștefan cel Mare', informează agenția de presă Unimedia. Distincția i-a fost acordată lui Traian Băsescu 'în semn de profundă gratitudine pentru contribuția sa deosebită la promovarea stabilității, securității și democrației în regiune și pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova în procesul de formare a cadrelor din domeniile apărării, securității și asigurării ordinii publice'.

'Am fost timp de 10 ani un președinte al României care a avut Republica Moldova în suflet. Am considerat întotdeauna că suntem un popor, o națiune în două state independente. Prima vizită în calitate de președinte al României am făcut-o la Chișinău în 2005. În calitate de fost președinte, tot la Chișinău am venit mai întâi', a declarat Traian Băsescu, la primirea distincției.

Fostul președinte al României s-a declarat onorat să se afle la Chișinău și să primească Ordinul 'Ștefan cel Mare'. 'Personal, am fost onorat de Republica Moldova cum nu a fost onorat niciun politician din România și poate chiar din Republica Moldova. Este un semn de respect pe care Republica Moldova mi l-a arătat de-a lungul timpului, la care eu nu pot decât să răspund cu respect și dragoste pentru Republica Moldova și cetățenii acesteia', a spus Traian Băsescu.

Totodată, Traian Băsescu a declarat că va solicita cetățenia moldovenească mai târziu, motivând amânarea prin faptul că actuala situație politică din Republica Moldova 'nu este propice pentru așa ceva'. 'Voi veni ulterior cu solicitarea de a deveni cetățean al Republicii Moldova', a subliniat Băsescu.

La rândul său, președintele Republicii Moldova, Nicolae Timofti, a declarat că Traian Băsescu ar putea primi oricând cetățenia republicii. 'Având în vedere că dumneavoastră ați oferit multor cetățeni moldoveni cetățenia română, cred că nu este o problemă ca noi să vă acordăm cetățenia Republicii Moldova', a spus Timofti. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!

3 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

4 FOTO I-o fi amendat cineva? Liderii PSD Ciolacu și Tudose chefuind într-un local care trebuia să fie închis

5 VIDEO Scene violente la Cluj: Femeie târâtă prin noroi de poliţişti şi băgată cu forţa într-o ambulanţă. Expli…