Trei icoane vechi despre care se bănuia că ar fi furate, au fost confiscate de la un târg de antichităţi

Trei icoane vechi despre care se bănuia că ar fi furate, au fost confiscate de la un târg de antichităţi

În ajunul Floriilor, pe 12 aprilie, poliţiştii Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române au coordonat o acţiune care a vizat prevenirea comerţului ilegal cu bunuri ce fac parte din patrimoniul cultural naţional mobil.

„La activităţile care s-au desfăşurat la un târg de obiecte de artă şi antichităţi au participat poliţişti de investigaţii criminale din cadrul D.I.C. - Biroul pentru Protejarea Patrimoniului Cultural Naţional, poliţiştii de investigaţii criminale şi ordine publică din cadrul D.G.P.M.B., precum şi poliţişti de investigaţii criminale din cadrul I.P.J. Ilfov”, se arată într-un comunicat emis de Poliţia Română.

Poliţiştii au verificat 31 de persoane fizice şi juridice care comercializau obiecte de artă şi de cult. Pentru încălcarea prevederilor legale referitoare protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite şi a celor referitoare la protejarea patrimoniului cultural naţional mobil poliţiştii au dat cinci amenzi, în valoare de 1.500 de lei.

Potrivit sursei citate, echipele de control au ridicat trei icoane, datate la sfârşitul secolului XIX - începutul secolului XX, fiind efectuate verificări cu privire la provenienţa lor.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Raluca Drăgoi, pozată în timp ce face sex oral

2 Așa o fi? / Dubioase și urât mirositoare sunt dedesubturile politicii românești

3 Câh...

4 Așa arată relaxarea la Mamaia

5 Cel mai prost scenariu pentru omenire