Trei persoane fost reţinute în ancheta de la Primăria Sectorului 5

Trei persoane fost reţinute în ancheta de la Primăria Sectorului 5

Trei persoane au fost reţinute vineri de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Capitalei, în dosarul ajutoarelor sociale ilegale de la Primăria Sectorului 5, în care anchetatorii continuă audierile.

Printre cei reţinuţi nu se află niciun funcţionar al primăriei, spun sursele citate.

Conform aceloraşi surse, cele trei persoane faţă de care s-a dispus măsura preventivă sunt suspectate că ar fi făcut trafic de influenţă, în sensul că ar fi intervenit, în schimbul unor comisioane, pe lângă funcţionari din Primăria Sectorului 5, spre a obţine ajutoare sociale pentru alte persoane.

Anchetatorii au dus la audieri 40 de persoane - 10 suspecţi şi 30 de martori.

Mii de bucureşteni ar fi primit ilegal ajutoare sociale, cu sprijinul unor persoane care spuneau că au relaţii la Primăria Sectorului 5 şi le solicitau în schimbul intervenţiilor între 100 şi 200 de lei din suma primită lunar de aceştia, au declarat anterior, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, în dosar ar fi implicate şapte sau opt persoane, care ar fi convins mai mulţi bucureşteni că au relaţii la Primăria Sectorului 5 şi le pot obţine ajutoare sociale.

În schimbul intervenţiilor pentru acordarea ajutoarelor sociale, aceste persoane solicitau aproape jumătate din banii încasaţi de beneficiari. Astfel, dintr-un ajutor social de 400 de lei, aceste persoane ar fi perceput între 100 şi 200 de lei lunar, au precizat sursele judiciare.

Suspecţii ar fi acţionat independent unul de celălalt şi ar fi avut zone diferite de influenţă.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucureşti şi poliţiştii au făcut, vineri, 25 de percheziţii, între care şi la Primăria Sectorului 5, într-un dosar privind procedura de acordare a unor ajutoare sociale, în care se fac cercetări pentru abuz în serviciu, trafic şi cumpărare de influenţă.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”