Trei clădiri faimoase din Bucureşti, recreate din cărţi de joc la Plaza România

Trei clădiri faimoase din Bucureşti, recreate din cărţi de joc la Plaza România

Ateneul Român, Palatul Parlamentului şi Plaza România sunt cele trei clădiri pe care Bryan Berg le va construi din cărţi de joc, într-un spaţiu special amenajat în incinta centrului comercial.

Clădirile vor fi realizate din 1.200 de pachete, respectiv 64.800 de cărţi de joc. Berg nu va utiliza niciun fel de lipici, clei sau bandă adezivă, doar măiestrie clasică şi design de mare efect. Pe 24 mai, acestea vor fi „demolate” într-o clipită, pentru a arăta că la mijloc nu este niciun truc.

Ne pregătim să arătăm clienţilor noştri o nouă imagine Plaza România, odată cu lucrările de renovare ce vor demara luna aceasta. Pentru a da startul modernizării, l-am invitat pe artistul Bryan Berg, să recreeze la scară redusă clădirea centrului comercial, alături de alte două construcţii emblematice din Bucureşti, Ateneul Român şi Palatul Parlamentului. Îi invităm pe vizitatori să-i analizeze tehnica şi să se bucure de spectacol. Cu siguranţă vor fi uluiţi!”, a declarat Răzvan Gaiţă, General Manager Anchor Grup.

Brian Berg este la bază arhitect şi deţine o diplomă de Master în Design de la Universitatea Harvard. Prima dată a intrat în Cartea Recordurilor în 1992 pentru cea mai înaltă clădire din cărţi de joc, record pe care şi l-a autodepăşit în 2004, realizând o construcţie de 12 ori mai înaltă. Cea mai mare construcţie a sa măsoară 7,75 metri şi a consumat peste 4.000 de cărţi de joc.

Tehnica lui Bryan Berg este inspirată din fagurii albinelor şi de celulele plantelor a căror structură se observă bine doar la microscop. Clădirile sale au fost testate în laboratoare de rezistenţa materialelor şi s-a constatat că pot susţine sarcini de până la 3,2 tone pe metru pătrat, echivalentul a câte două autoturisme pe fiecare metru pătrat!

Luna aceasta, Plaza România începe lucrările de renovare, ce presun o investiţie de 10 milioane de euro. Acestea vor fi realizate în etape, astfel încât două treimi din spaţiile centrului să rămână funcţionale.

***

Grupul Anchor este prezent în România din 1997 fiind unul dintre cei mai puternici jucători de pe piaţă, prin portofoliul său de proiecte de retail, rezidenţiale şi clădiri de birouri. Anchor Grup a construit în Romania Bucureşti Mall, primul centru comercial modern la nivel local. De asemenea, grupul deţine Plaza Romania, una dintre cele mai populare destinaţii pentru cumpărături din Bucureşti, Anchor Plaza, prima cladire de birouri de clasa A integrată cu un centru comercial şi InCity Residences, ansamblu rezidenţial situat în centrul Capitalei. Valoarea totală a investiţiilor efectuate până în prezent se ridică la peste 350 milioane euro. Grupul continuă activ dezvoltarea unor proiecte de anvergură şi extinderea platformei de servicii.

https://www.facebook.com/plazaromania // http://www.plazaromania.ro

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a fost posibil? / BBC a venit în România și a descoperit chestii incredibile despre frații Tate

2 Alexandra Stan, din nou aproape goală

3 Duelul eclerurilor. Jamila pierde și a doua fază a procesului cu Laura Laurențiu

4 Foarte interesante amănunte...

5 Noua Eră. Primul pas, de acomodare, a fost făcut...