Tribunalul a înlocuit arestul la domiciliu cu controlul judiciar pentru Nicușor Constantinescu în dosarul CMZ

Judecătorii Tribunalului Constanța au admis, joi, cererea președintelui suspendat al Consiliului Județean (CJ) Constanța, Nicușor Constantinescu, de înlocuire a măsurii preventive a arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar în dosarul Centrul Militar Zonal (CMZ), în care acesta a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu. Decizia magistraților nu este definitivă.

Potrivit judecătorilor Tribunalului Constanța, decizia de înlocuire a arestului la domiciliu cu controlul judiciar este pe o durată de 60 de zile de la data rămânerii definitive a sentinței.

În perioada controlului judiciar, conform instanței, inculpatul Nicușor Constantinescu este obligat "să nu comunice direct sau indirect și prin orice mijloace de comunicare, cu martorii și experții din prezenta cauză, cu personalul Centrului Militar Zonal Constanța, cu personalul din cadrul Consiliului Județean Constanța și cu consilierii județeni care au participat, în orice formă, în procesul de propunere, decizie și execuție a celor două hotărâri ale Consiliului Județean Constanța care au vizat Centrul Militar Zonal Constanța (HCJ 153/2009 și HCJ 339/2012), să nu divulge sau să redea în presă sau pe rețelele sociale, direct sau indirect, informații din cauza penală", precum și să nu exercite funcția de președinte al CJ Constanța.

În cazul dosarului Centrul Militar Zonal, Constantinescu a cerut și strămutarea procesului de la Tribunalul Constanța, cerere ce i-a fost respinsă, marți, de magistrații Curții de Apel Constanța.

Decizia judecătorilor Curții de Apel este definitivă.

Pe 26 februarie, magistrații Tribunalului Constanța au decis cercetarea în arest la domiciliu a lui Nicușor Constantinescu, în dosarul Centrul Militar Zonal Constanța, pentru abuz în serviciu.

Președintele suspendat al CJ Constanța mai este cercetat în stare de arest la domiciliu într-un alt dosar în care, conform DNA, este acuzat de abuz în serviciu (trei infracțiuni, dintre care două în formă continuată), constituire a unui grup infracțional organizat, coruperea alegătorilor (două infracțiuni), conflict de interese (zece infracțiuni, dintre care cinci în formă continuată), precum și de tentativă la abuz în serviciu, în formă continuată.

În acest dosar, Nicușor Constantinescu a fost trimis în judecată, joi — 16 aprilie, de către procurorii DNA — Serviciul teritorial Constanța. AGERPRES 


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Când am putea ieși din case? Alexandru Rafila: După data de 15 mai. Multe măsuri vor rămâne în vigoare m…

2 ULTIMA ORĂ / În China a reizbucnit epidemia! Reuters anunță că un județ din provincia Henan a fost izolat comple…

3 Asistentă dintr-un spital care primește bolnavi cu coronavirus: Vecinii mi-au aruncat cu clor pe ușa apartamen…

4 Are dreptate! / Alex Dima, mesaj de revoltă: „I-am lăsat să ne conducă. Suntem în această situație din cauza uno…

5 Doctorul militar col. Daniel Ionuţ Derioiu a preluat comanda Spitalului Județean Suceava și a început reorgan…

recomandări

Te ia DNA: Gavrila Laurentiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Video incredibil cu un elefant surprins strângând gunoiul