Tribunalul București a confirmat mandatul de arestare pentru Nicușor Constantinescu

Tribunalul București a confirmat mandatul de arestare pentru Nicușor Constantinescu

Tribunalul Bucuresti a confirmat joi mandatul de arestare in lipsa emis pe numele presedintelui suspendat al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, anunta Agerpres.

Avocatii lui Nicusor Constantinescu au explicat, joi, ca acesta va ramane in custodia autoritatilor chiar si in eventualitatea in care s-ar anula mandatul de arestare in lipsa emis de Tribunalul Bucuresti, deoarece exista un al doilea mandat emis de Tribunalul Constanta, transmite Mediafax.

Concret, au explicat avocatii, chiar daca Tribunalul Bucuresti ar admite solicitarile lor si ar revoca sau ar inlocui masura arestarii cu o alta masura mai usoara, Nicusor Constantinescu va ramane in stare de arest in baza celui de-al doilea mandat de aretare preventiva in lipsa emis pe numele sau, de Tribunalul Constanta, unde va fi dus cat mai repede.

Avocatii au lasat de inteles ca este foarte posibil ca Nicusor Constantinescu sa fie transferat in arestul Politiei Constanta chiar in cursul serii, astfel incat, pana vineri la ora 12.00, sa poata fi prezentat unui judecatori constantean pentru confirmarea celui de-al doilea mandat.

Joi, la Tribunalul Bucuresti, avocatii lui Nicusor Constantinescu au aratat ca multitudinea de acte medicale aduse din SUA, Turcia si Germania dovedesc cu certitudine ca clientul lor are cancer, ca plecarea sa a fost motivata efectiv de o gravare a conditiei medicale si ca, la primele semne de ameliorare, a revenit singur in tara.

Astfel, au conchis avocatii, Nicusor Constantinescu a dat dovada de buna credinta, nu poate reprezenta in mod obiectiv un pericol concret pentru ordinea publica si nu ar putea fi incarcerat in starea in care se afla.

Avocatii au cerut revocarea mandatului de arestare preventiva in lipsa emis de Tribunalul Bucuresti sau inlocuirea lui cu o masura privativa usoara precum controlul judiciar.

In ultimul cuvant, Nicusor Constantinescu a spus ca DNA ar dori "lichidarea" sa fizica. "Am plecat din Romania anuntat, in speranta de a-mi prelungi durata de viata. La cum pun ei problema, chiar si acum, nu pot decat sa cred ca vor lichidarea mea fizica", a declarat Contantinescu.

Instanta a ramas in pronuntare in acest caz si urmeaza sa dea un verdict la ora 18.00.

Daca Tribunalul Bucuresti va confirma mandatul de arestare, Nicusor Constantinescu va fi incarcerat in Arestul Politiei Capitalei. Ulterior, in functie de ce va spune medicul, acesta va ramane in Arestul Politiei Capitalei sau va fi dus intr-un spital penitenciar, au declarat pentru Mediafax surse din Politie.

Presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a revenit in tara cu o cursa de la Istanbul, in jurul orei 11.40, fiind preluat imediat de politisti. Nicusor Constantinescu a fost retinut, marti, de autoritatile din Turcia, dupa ce Ministerul Justitiei a transmis documentelor necesare pentru aducerea lui in tara, pentru a fi arestat preventiv in dosarele in care este judecat.

Constantinescu a fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in trei dosare penale. Intr-unul dintre acestea este acuzat ca nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, in altul ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, iar in cel de-al treilea, pentru ca a atribuit nelegal terenuri. Intr-un alt dosar, seful CJ Constanta este cercetat pentru luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce in casa lui au fost gasite, la perchezitii, 15 cartuse de calibrul noua milimetri.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 China, pivotul care ar putea fi cheia în criza nucleară. SUA fac încă o încercare pentru a-l aduce pe Putin cu picioarele pe pământ

2 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

3 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

4 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

5 Moarte stupidă pentru un fotomodel, în camera de hotel. Tânăra a confundat ușa de la toaletă