Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana a Elenei Udrea, ARESTAT

Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana a Elenei Udrea, ARESTAT

Tudor Breazu, administratorul moşiei de la Nana a Elenei Udrea, a fost arestat preventiv, fiind acuzat că a intermediat o mită de 50.000 de euro pentru fostul ministru, în dosarul "Gala Bute".

Decizia luată duminică de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti (CAB) nu este definitivă şi poate fi contestată la instanţa supremă.

Tudor Breazu a fost reţinut, sâmbătă, de procurorii DNA, care îl acuză de complicitate la luare de mită în dosarul "Gala Bute", potrivit unor surse judiciare.

Breazu este acuzat că ar fi intermediat mita provenită de la administratorul unei societăţi comerciale care a primit contracte de la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului condus de Elena Udrea.

 
În mod concret, după ce administratorul societăţii în cauză a încasat banii pentru lucrările efectuate în cadrul unui contract, el i-ar fi returnat Elenei Udrea 10 la sută din valoarea contractului, respectiv 50.000 de euro, prin intermediul lui Breazu, virând banii în contul acestuia.

Deputaţii din Comisia juridică s-au întrunit, duminică, pentru a discuta cele trei solicitări ale DNA referitoare la încuviinţarea arestării deputatului Elena Udrea, două în dosarul Microsoft şi una în dosarul ”Gala Bute”, la şedinţă participând şi Elena Udrea, însoţită de trei avocaţi.

În dosarul "Gala Bute", avizul a fost cerut după ce procurorii DNA au extins urmărirea penală pe numele Elenei Udrea şi pentru luare de mită. DNA a solicitat atât avizarea urmăririi penale pentru noua faptă, cât şi încuviinţarea arestării preventive.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...