Un nepot al lui Becali, suspectat de evaziune şi spălare de bani după ce a vândut un cinematograf

Un nepot al lui Becali, suspectat de evaziune şi spălare de bani după ce a vândut un cinematograf

Un nepot şi fin al lui George Becali este suspectat de evaziune fiscală şi spălare de bani, după ce ar fi vândut unor cetăţeni arabi, fără a le emite factură, sediul fostului cinematograf Aurora din sectorul 2 şi ar fi cauzat astfel un prejudiciu de 2,4 milioane de lei.

Poliţiştii bucureşteni, sub coordonarea procurorilor de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au descins joi dimineaţă la şase adrese din Bucureşti şi Ilfov şi au pus în aplicare cinci mandate de aducere pe numele unor suspecţi de evaziune fiscală şi spălare de bani.

Potrivit unor surse din Poliţie, printre aceştia se află Viorel Tudorache, nepot şi fin al lui Becali, care, în calitate de reprezentant al companiei hoteliere Georvit, ar fi vândut fără să emită factură, unor cetăţeni arabi, clădirea fostului cinematograf Aurora, contra sumei de 6.430.000 de lei (aproximativ 1,5 milioane de euro). El ar fi provocat astfel un prejudiciu de 2,4 milioane de lei, prin neplata taxelor către stat.

Tudorache obţinuse imobilul respectiv, care fusese naţionalizat, prin preluarea drepturilor litigioase.

Comunicatul Poliției

Joi dimineaţa, poliţiştii Capitalei, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de Bucureşti, pun în aplicare 6 mandate de percheziţie, în municipiul Bucureşti şi judeţul bani.

În urma documentării activităţii infracţionale, s-a stabilit faptul că un bărbat, în calitate de reprezentant legal al unei societăţi comerciale, ar fi vândut un imobil din Sectorul 2 al Capitalei, fără a emite factură de vânzare aferentă, cu scopul de a se sustrage de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale.

Potrivit unor surse judiciare, este vorba despre Viorel Tudorache, finul lui Gigi Becali, care ar fi vândut un cinematograf. Tudorache a fost vicepreşedinte al PNG, după care a trecut la PDL şi, ulterior la PP-DD. A fost reținut și arestat, timp de mai multe luni, în 2012, în momentul în care candida din partea PP-DD pentru Primăria Sectorului 2. În toamna anului 2012, Tudorache era vicepreședinte al PP-DD și a candidat fără succes pentru un post de senator în Ialomița. Numele său apare și în rechizitoriul în care Gigi Becali a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu executare, privind schimburile de terenuri cu MApN.

Prejudiciul estimat în dosarul de evaziune fiscală şi spălare de bani se ridică la la suma de 2.400.000 de lei.

Audierile vor avea loc la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din cadrul D.G.P.M.B.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...