UPDATE Autostrada A2 și 11 drumuri județene din sudul și sud-estul țării, închise din cauza ninsorii și a viscolului

UPDATE Autostrada A2 și 11 drumuri județene din sudul și sud-estul țării, închise din cauza ninsorii și a viscolului

UPDATE ORA 12.13 Circulația rutieră pe alte trei drumuri naționale a fost închisă duminică, din cauza ninsorii abundente și a viscolului, numărul acestora ridicându-se la 11, informează Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR). Potrivit sursei citate, vizibilitatea pe drumul național DN 2C, între localitățile Tovărășia — Amara, km 48+000 — km 73+500, și DN 2A, între localitățile Malu — Slobozia, km 16+700 — km 62+000, este sub 25 de metri. Astfel, CNADNR SA, împreună cu Poliția Rutieră, pentru siguranța participanților la trafic, a dispus închiderea circulației pe aceste sectoare de drum.

De asemenea, a fost închisă circulația DN 22, km 30+000 — km 78+470, între Grădiștea — Brăila, unde vizibilitatea este sub 50 de metri.

În ceea ce privește DN 73, între localitățile Valea Mare Pravăț — Fundata, km 54+050 — km 92+000, în intervalul orar 9,00 — 20,00, circulația rutieră este restricționată pentru vehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, din cauza fenomenului de viscol cu vizibilitate redusa, dar și în vederea degajării părții carosabile.

Circulația rutieră a mai fost închisă pe autostrada A2, între Drajna și Fetești, km 106+000 — km 143+400, dar și pe alte opt drumuri naționale din sudul și sud-estul țării: DN 2B, km 8+800 — km 38+731, între municipiul Buzău — limita județului Brăila (Vizireni), unde vizibilitatea este sub 25 de metri, DN 5B, km 3+200 — km 39+600, între Giurgiu și Ghimpați (vizibilitate sub 50 de metri), DN 22, km 0+000 — km 0+000, între Râmnicu Sărat și limita județului Brăila cu Buzău (vizibilitate sub 50 de metri), DN 2 (Urziceni — Buzău), DN 23B (Măicănești — Ciorăști), DN 2B (Spătaru — Buzău), DN 2C (Costești — limita județului Ialomița cu Buzău), DN 2N (Bogza — Dumbrăveni), DN 41, km 7+000 — km 22+000, între Chirnogi și Căscioarele, DN 2N, km 8+000 — km 17+000, între localitățile Bogza și Dumbrăveni (vizibilitate sub 50 de metri).

UPDATE 13.39 IGPF: Drumurile spre și dinspre Ruse și Vidin, închise temporar pentru autovehiculele de peste 10 tone

UPDATE ORA 13.47 DN 2 Buzău — Râmnicu Sărat — limita cu județul Vrancea a fost închis duminică, la ora 13,00, circulației, din cauza căderilor mari de zăpadă și a vântului puternic.

UPDATE 13.26 Constanța: DJ 226 Năvodari — Mihai Viteazu, închis începând cu ora 13,30

DJ 226 Năvodari — Mihai Viteazu va fi închis circulației, duminică, începând cu ora 13,30, din cauza depunerilor de zăpadă și a viscolului, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Constanța.

Potrivit sursei citate, mai multe autovehicule au rămas blocate pe acest drum județean.

UPDATE ORA 13.00 Constanța: Mai multe tronsoane de drumuri, blocate în județ din cauza ninsorii și viscolului

Mai multe tronsoane ale drumurilor din județ sunt blocate duminică, iar intervenția utilajelor este îngreunată din cauza ninsorii și a viscolului, precum și a mașinilor rămase pe carosabil.

"În acest moment, utilajele înaintează foarte greu atât din cauza condițiilor meteorologice, cât și din cauza autoturismelor care blochează partea carosabilă", potrivit unei informări a Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Dobrogea.

Tronsoanele de drumuri comunale DC61 Seimeni — Siliștea, DC70 la intersecția cu DN2A Crișan și DC67 Ghindărești-Tichilești sunt blocate. De asemenea, drumul județean DJ226B Pantelimon la intersecția cu DN2A rămâne în continuare blocat.

Potrivit ISU Dobrogea, în urma închiderii drumului național DN22A din județul Tulcea, s-a luat măsura închiderii tronsoanelor de drum DN22A limită cu județul Tulcea — Hârșova, DN22 limită de județ Tulcea intersecție DC86 Sibioara, DN2A Hârșova — Mihail Kogălniceanu și DN3 Vama Ostrov—Baneasa.

"Menționăm că utilajele vor acționa în continuare pentru menținerea carosabilului și posibilitatea de a interveni în situații de urgență care ar putea interveni pe parcursul avertizării meteorologice în vigoare. În continuare, cele mai afectate zone sunt nordul, nord-estul și sud-vestul județului, cele mai mari probleme fiind semnalate pe DN 22, DN22A, DN2A. Autoritățile fac tot posibilul pentru deszăpezirea drumurilor și asigurarea unor artere rutiere practicabile în condiții de siguranță", conform reprezentanților ISU Dobrogea.

Aceștia avertizează că,pe parcursul zilei, vremea se va înrăutăți și le solicită cetățenilor să nu părăsească localitățile pentru că, din cauza vântului foarte puternic, vizibilitatea este zero și există riscul ca utilajele de deszăpezire să nu poată ajunge la autovehiculele blocate în trafic.

UPDATE ORA 12.55 CFR SA: 39 de trenuri anulate pe relațiile din sud-estul țării; se acționează cu pluguri pentru deszăpezire

UPDATE ORA 11.37 Infotrafic: Circulația pe DN 2A Urziceni — Slobozia, întreruptă, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile

Traficul rutier pe DN2A Urziceni — Slobozia, în județul Ialomița, este întrerupt duminică, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, anunță Centrul Infotrafic.

''Centrul Infotrafic al Poliției Române informează că, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, traficul rutier pe DN2A Urziceni — Slobozia, în județul Ialomița, este întrerupt'', se arată într-un comunicat transmis AGERPRES.

UPDATE ORA 11.21 Tulcea: Segment de drum național, închis circulației

Autoritățile tulcene au decis suspendarea, duminică, începând cu ora 11,00, a traficului rutier pe segmentul de drum național Tulcea — București, între localitatea Topolog și limita de județ cu Constanța, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Delta Tulcea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al instituției, Angela Tulceanu, decizia a fost luată pentru prevenirea evenimentelor care s-ar putea solda cu pierderi de vieți și bunuri materiale, având în vedere codul portocaliu de viscol și ninsori aflat în vigoare până la finele acestei zile.

Și pe alte șase drumuri județene din Tulcea circulația autoturismelor a fost suspendată începând de duminică, ora 10,00.

Potrivit unui comunicat al Enel, patru localități din județul Tulcea sunt nealimentate cu energie electrică — Cerbu, Sâmbăta Nouă, Slava Rusă și Slava Cercheză.

''În județul Tulcea sunt nealimentate două linii electrice aeriene de medie tensiune, parțial, precum și 16 posturi de transformare, fiind afectate patru localități'', se menționează în comunicat.

Până în prezent, potrivit ISU Delta Tulcea, trei autovehicule care circulau pe drumurile județene, unul dintre acestea al Serviciului Județean de Ambulanță, au fost deszăpezite.

UPDATE ORA 11.18 Prahova: Două drumuri județene, închise din cauza viscolului; circulație în condiții de iarnă în tot județul

UPDATE ORA 11.10 Brăila: Un sector de drum național și nouă sectoare de drumuri județene, închise din cauza vizibilității reduse

Un sector de drum național și nouă sectoare de drumuri județene sunt închise din cauza vizibilității reduse, potrivit informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brăila, lt.col. Ștefan Stoian.

Din cauza vizibilității reduse a fost închis sectorul de drum DN 22 Gradiștea — limitată județ Buzău și sectoare de drumuri județene DJ 203 Galbenu — Jirlău — Făurei — Ulmu — Scărlătești, DJ 203 A Plăsoiu — Vișani — Galbenu, DJ 203 J Jirlău — limită cu județul Buzău, DJ 203 N Jugureanu — Ulmu, DJ 203 P Cireșu — Vultureni, DJ 203 R Ulmu — Batogu — Lișcoteanca, DJ 203 F Surdila Găseanca — Făurei, DJ 203 T Jirlău — Vișani, DJ 211 Tătaru — Dudești.

Un autoturism în care se află patru persoane a ieșit de pe carosabil pe DJ 211 B Bărăganu — Victoria, iar un utilaj se îndreaptă spre acesta.

Satul Tătaru din comuna Dudești a rămas fără energie electrică, iar o echipă a Electrica acționează pentru remedierea defecțiunii.

Pe timpul nopții, pe cele 5 sectoare de drumuri naționale au patrulat 18 utilaje ale SDN Brăila.

Persoanele dializate se află în centrele de dializă, la rude sau internate în spital, iar 22 de gravide au fost transportate, pe parcursul zilei de sâmbătă, la maternitatea Spitalului Județean Brăila.

Inspectoratul de Poliție Județean Brăila are instalate filtre de informare și îndrumare la ieșirile din municipiul Brăila și în localitățile Bărăganu, Surdila Găiseanca, Gulianca, Mihai Bravu, Gradiștea, Viziru și Oprișenești.

UPDATE ORA 11.04 În Capitală se circulă cu dificultate, dar nu sunt blocaje

UPDATE ORA 11.00 Constanța: Drum blocat din cauza depunerilor de zăpadă

DJ226B din nord-estul județului Constanța este blocat din cauza depunerilor de zăpadă, iar în zona satului Gura Dobrogei o persoană a rămas blocată în trafic din cauza drumului înzăpezit, a anunțat duminică Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervențiilor din cadrul ISU Dobrogea.

Potrivit unei informări transmise de ISU Dobrogea, ca urmare a fenomenelor meteo, duminică, până la ora 10,00, au rămas fără energie electrică 31 de localități rurale — Gârliciu, Ciobanu, Ghindărești, Castelu, Ștefan cel Mare, Mihai Viteazu, Ostrov, Cerchezu, Potârnichea, Hârșova, Băneasa, Canlia, Almalău, Buceag, Lipnița, Coslugea, Mircea Vodă, Saligny, Nisipari, Nazarcea, Mihail Kogălniceanu, Miorița, Cogealac, Tariverde, Crucea, Topalu, Saraiu, Siriu, Gălbiori, Nicolae Bălcescu, Dorobanțu—, din cauza avarierii a 16 rețele de medie tensiune.

Manevrele de navigație și operațiunile de încărcare — descărcare a navelor la cheu sunt suspendate în continuare în porturile maritime Constanța, Midia și Mangalia, precum și tranzitul navelor pe Canalul Dunăre — Marea Neagră, din cauza vântului care suflă cu viteză de până la 65 — 70 km/oră din sector nordic și nord-estic.

UPDATE 10.39 Olt: Circulație în condiții de iarnă pe toate drumurile; mașini avariate de crengi rupte la Caracal și Slatina

UPDATE 10.37 CNADNR: Autostrada A2 și opt drumuri naționale din sudul și sud-estul țării, închise din cauza ninsorii și a viscolului

Circulația rutieră pe tronsonul de autostradă A2 a fost închisă, duminică, din cauza ninsorii și a viscolului puternic, informează Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).

"CNADNR anunță participanții la trafic că, din cauza ninsorii și a viscolului puternic, vizibilitatea pe Autostrada A2, între Drajna și Fetești, km 106+000 — km 143+400, este sub 25 de metri. Astfel, CNADNR SA, împreună cu Poliția Rutieră, pentru siguranța participanților la trafic, a dispus închiderea circulației pe acest tronson de autostradă începând cu ora 7,45."

De asemenea, au fost închise și o serie de drumuri naționale din sudul țării cum ar fi DN 2B, km 8+800 — km 38+731, între municipiul Buzău — limita județului Brăila (Vizireni), unde vizibilitatea este sub 25 de metri, DN 5B, km 3+200 — km 39+600, între Giurgiu și Ghimpați (vizibilitate sub 50 de metri), DN 22, km 0+000 — km 0+000, între Râmnicu Sărat și limita județului Brăila cu Buzău (vizibilitate sub 50 de metri), DN 2 (Urziceni — Buzău), DN 23B (Măicănești — Ciorăști), DN 2B (Spătaru — Buzău), DN 2C (Costești — limita județului Ialomița cu Buzău), DN 2N (Bogza — Dumbrăveni), DN 41, km 7+000 — km 22+000, între Chirnogi și Căscioarele.

UPDATE 10:06 Caraș-Severin: Toate drumurile județene sunt deschise, dar se circulă în condiții de iarnă

"Nu au fost înregistrate probleme, până la această oră. Ninge în județ, dar intervenim pe toate drumurile cu utilaje. Și drumul spre Muntele Semenic este deschis și se intervine în permanență cu utilajele, la fel ca și pe Muntele Mic", a declarat duminică, pentru AGERPRES, Ștefan Marcovski de la Comandamentul de iarnă al Direcției de Administrare a Patrimoniului Public și Privat al județului Caraș-Severin.

Și drumurile naționale sunt deschise în Caraș-Severin, cu excepția DN 57, între localitățile Șvinița și Cozla, unde s-au produs căderi de blocuri de stâncă, de pe versantul drumului, pe ambele sensuri de circulație. Circulația rutieră în zonă este închisă, ruta ocolitoare ce poate fi folosită este Moldova Nouă (DN57) — Oravița (DN57) — Anina (DN57) — Bozovici (DN57B) — Iablanița (DN57B) — Plugova (DN6).

UPDATE ORA 9.59 Zeci de trenuri anulate din cauza viscolului și a ninsorilor; 12 pe relația București-Constanța și două pe linia Constanța-Buzău

UPDATE 09.40 Tulcea: Circulație dificilă pe sectorul Cataloi-Nalbant de pe DN Tulcea-București

Circulația pe drumul național Tulcea-București și pe drumul comunal dintre localitățile Altân Tepe și Stejaru se desfășoară cu dificultate duminică, potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Delta Tulcea.

"Șoferul unui autoturism a sesizat că nu poate înainta pe sectorul de drum dintre Cataloi și Nalbant. În zonă a intervenit un utilaj al societății Drumuri Naționale, iar autoturismul a fost deszăpezit", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al ISU Delta Tulcea, Angela Tulceanu.

Potrivit acesteia, un autovehicul al Serviciului Județean de Ambulanță care se îndrepta spre Altân Tepe să preia un pacient cu ingestie voluntară de medicamente a ajuns dificil la destinație. "În acest caz s-a acționat cu un utilaj de deszăpezire al societății Drumuri Județene, pacientul fiind preluat de echipajul medical", a precizat reprezentanta ISU Delta.

Acestea au fost singurele evenimente semnalate de ISU începând de sâmbătă, la ora 20,00.

Până duminică, la ora 20,00, județul Tulcea este sub avertizare de cod portocaliu de fenomene meteo periculoase, respectiv viscol și ninsori.

UPDATE 09.30 Circulația rutieră a fost întreruptă duminică dimineața pe Autostrada Soarelui, pe sectorul cuprins între București și Drajna, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, a anunțat Centrul INFOTRAFIC al Poliției Române.

De asemenea, traficul a fost întrerupt pe mai multe drumuri naționale în județul Buzău: DN2 Buzău — Urziceni, DN2C Costești — Slobozia, DN2B Buzău — Brăila (șoseaua Spătarului), DN22 Râmnicu Sărat — limita cu județul Braila; în județul Giurgiu: DN5B Giurgiu — Ghimpați și în județul Vrancea: DN23B Măicănești — Ciorăști, DN2M Bogza — Dumbrăveni.

Din cauza căderilor de pietre, traficul este întrerupt pe DN57 Cozla — Șvinița, în județul Caraș-Severin, a precizat sursa citată.

Totodată, din cauza ieșirii în decor a unui utilaj de deszăpezire, circulația auto este îngreunată pe DN1A, în zona localității prahovene Cheia.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Fără sutien în brațele lui Alex Bodi / Oana Zăvoranu, petrecere de pomină la 48 de ani!

2 Cică vipera era agitată! / Amănunte picante despre despărțirea „cuplului prefăcătoriei”

3 Așa o fi?

4 Udrea investeşte în cel mai scump proiect imobiliar din România

5 Bucureștiul, tortul interlopilor! / Cum au cumpărat „Sportivii“ terenurile pe care au construit blocuri cu PUD-u…