UPDATE Vaslui: Procesul celor șapte tineri din Văleni acuzați de viol, reluat; cererea de recuzare, respinsă

UPDATE Vaslui: Procesul celor șapte tineri din Văleni acuzați de viol, reluat; cererea de recuzare, respinsă

Procesul celor șapte tineri din Văleni, acuzați că au violat o elevă la sfârșitul anului trecut, s-a reluat în urmă cu puțin timp la Judecătoria Vaslui. Ședința este condusă de același judecător, cererea de recuzare fiind respinsă.

Unul dintre avocații celor acuzați solicitase, vineri dimineața, recuzarea judecătorului de ședință motivând că acesta se lasă influențat de presiunea mediatică.

Cei șapte tineri din Văleni acuzați de viol au fost întâmpinați, vineri dimineață, cu huiduieli și fluierături de peste 600 de vasluieni veniți în fața Judecătoriei Vaslui, unde se desfășoară un nou termen al procesului.

""Pușcăria!", "Castrarea!"", au strigat oamenii.

Mai mulți localnici din Văleni, care au venit la Vaslui pentru a-i susține moral pe cei șapte tineri, au fost huiduiți și, ulterior, alungați din piațeta centrală a orașului.

Cei șapte au fost trimiși în judecată pe 8 decembrie 2014, sub acuzația de viol și lipsire de libertate, toți în stare de arest preventiv.

Pe 2 aprilie 2015, trei dintre tineri — Boicu Ionuț Bogdan, Rotaru Alin Dumitru și Surleac Ioan — au recunoscut acuzațiile și au cerut să fie judecați prin procedura simplificată, iar la același termen un magistrat a decis ca ei să fie judecați în arest la domiciliu. Decizia nu a fost contestată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, reprezentat în sala de judecată de procurorul Ingrid Botezatu.

Magistrații judecătoriei Vaslui au dispus, pe 19 iunie, înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar.

În urma reacțiilor din partea societății civile, a politicienilor și a simplilor cetățeni care au transmis mesaje de susținere pentru fata abuzată, Consiliul Superior al Magistraturii și Parchetul General au dispus verificări privind legalitatea procedurilor și a deciziei pronunțate în acest caz. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Președintele, reacție la numirile politice din Mureș: Este inacceptabil să fie promovați mediocri, impostori, …

2 BREAKING Condamnări grele cu închisoare într-un dosar de retrocedări ilegale: Crinuța Dumitrean – 6 ani, Marko…

3 Proiecție pentru parlamentare furnizată de Rareș Bogdan: PNL, USR și PMP, majoritate stabilă, de peste 60%. Pr…

4 ULTIMA ORĂ Alte două Consilii Județene conduse de PNL construiesc singure un drum expres. Maramureș și Sălaj a…

5 Cristian Adomniței, condamnat la 3 ani și 2 luni închisoare cu executare / Acest jeg a fost unul dintre „zeii US…