UPDATE Verificări ale DNA la sediul Primăriei Cluj-Napoca

UPDATE Verificări ale DNA la sediul Primăriei Cluj-Napoca

O echipă de procurori din cadrul DNA Cluj efectuează, miercuri, verificări la sediul Primăriei municipiului Cluj-Napoca. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, DNA Cluj a solicitat să i se pună la dispoziție, spre verificare, copii după hotărâri ale Consiliului Local, precum și contracte de prestări servicii și contracte de sponsorizare care au fost încheiate între primărie și firma SC Coral Impex (n.r. — care se ocupă de servicii de deratizare și dezinsecție).

Oana Buzatu a afirmat că societatea Coral Impex are contract cu municipalitatea din 2006, pentru prestarea serviciilor de deratizare și dezinsecție.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Cluj-Napoca, Oana Buzatu, acordul cadru pentru prestarea activităților de dezinsecție și deratizare pe domeniul public în municipiul Cluj-Napoca a fost stabilit în urma unei licitații publice în anul 2006. Ulterior, în 2010, contractul a fost prelungit, fără licitație, din inițiativa primarului de atunci, Sorin Apostu.

'În urma licitației, această societate a fost desemnată câștigătoare și s-a semnat un acord cadru pe o durată de patru ani. La data de 14 decembrie 2010 Consiliul local Cluj-Napoca a adoptat o hotărâre prin care prelungește aceste contracte de prestări servicii pentru o perioadă de șapte ani și șapte luni, în relație contractuală cu aceeași societate comercială, care prestează aceste activități în standarde pe care noi le considerăm foarte ridicate', a declarat Oana Buzatu.

Hotărârea de Consiliu local votată în 2010 prevedea ca prelungirea să intre în vigoare în data de 12 iulie 2011, pentru o perioadă de șapte ani și șapte luni.

Oana Buzatu a mai explicat că acest acord cadru prevede prețuri unitare pe tipuri de servicii prestate.

'Există o valoare minimă sub care nu putem consuma servicii, respectiv o valoare maximă pe care nu o putem depăși pe durata valabilității contractului. În funcție de nevoi, primăria a solicitat pe bază de comenzi anumite tipuri de servicii, în anumite cantități pe parcursul întregului contract', a spus purtătorul de cuvânt. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...