Vasile Blaga: Problema acestei moschei de la București este una tipic Victor Ponta

Vasile Blaga: Problema acestei moschei de la București este una tipic Victor Ponta

Copreședintele Partidului Național Liberal, Vasile Blaga, a declarat sâmbătă, la Târgu Mureș, că problema construirii unei mari moschei la București ar fi una "tipic Victor Ponta", el arătând că această chestiune ar fi mult mai complicată decât pare la prima vedere și că ar fi un troc.

"Din nou o problemă tipic Victor Ponta. (...) Problema acestei moschei este mult mai complicată decât pare la prima vedere întrucât se pune problema nu că se construiește o moschee mare în București, ci că va fi un centru de studii pentru peste 6.000 de studenți. Or, vedeți ce se întâmplă peste tot în Europa în această situație. Credem că este un troc — sper că nu a ținut de operația la picior a lui Ponta, pe unde și-a practicat-o — nici nu cred faptul că (dacă) nu se va construi, cum am auzit în diferite medii, va duce la o înrăutățire a relațiilor noastre cu Turcia", a susținut Blaga.

El a spus că statul român, dimpotrivă, nu a pus nicio condiție statului turc în privința unor eventuale construcții în Turcia, "cum nici dânșii, nici când am plătit tribut sute de ani, nu ne-au pus astfel de condiții".

"Eu cred că acolo unde — și sunt 70.000 de credincioși musulmani, care chiar de ieri au cea mai mare sărbătoare și le doresc "La mulți ani!", tot ce e mai bun pe lumea asta — ei au acolo unde locuiesc moschei și toate condițiile pentru a-și practica religia", a comentat Vasile Blaga. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa