Vaslui: Acuzaţii de malpraxis, după ce o fetiţă cu laringită a murit la 40 de minute de la internare

Vaslui: Acuzaţii de malpraxis, după ce o fetiţă cu laringită a murit la 40 de minute de la internare

Poliţiştii vasluieni au declanşat o anchetă la Spitalul Municipal Huşi, după ce o fetiţă de patru ani diagnosticată cu laringită acută a murit la mai puţin de o oră de la internare, decesul subit al copilei fiind considerat de conducerea spitalului drept "un eveniment absolut nefericit".

O familie din localitatea vasluiană Buneşti-Avereşti acuză de malpraxis cadrele medicale de la Spitalul Municipal Huşi, după ce fetiţa lor în vârstă de patru ani a murit în condiţii suspecte, în urmă cu câteva zile, la 40 de minute de la internarea în unitatea medicală, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Diagnosticată de către medicul de gardă cu "laringită acută, cu sindrom febril”, copila a primit tratamentul adecvat pentru o astfel de boală. Părinţii fetiţei cred însă că medicul i-a administrat antibiotic fără a i se face înainte un test în urma căruia să se stabilească dacă este alergică la respectivul medicament.

În aceste condiţii de moarte suspectă, poliţiştii de investigaţii criminale au declanşat o anchetă pentru a stabili dacă este vorba de culpă medicală, fiind ridicate toate documentele de la spitalul din Huşi referitoare la acest caz.

"Poliţiştii fac cercetări pentru a stabili împrejurările în care a survenit decesul. În acest sens, s-a dispus şi efectuarea autopsiei de către medicii legişti, care va fi relevantă în derularea anchetei”, a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Vaslui, Mihaela Ştraub.

Conducerea Spitalului Municipal Huşi consideră decesul copilei de patru ani drept "un eveniment absolut nefericit", pentru care însă nu găseşte o explicaţie până la pronunţarea medicilor legişti.

"Este un eveniment absolut nefericit, care ne-a şocat pe toţi. Fetiţa a intrat în stop cardiac şi respirator în 40 de minute de la internare şi, în ciuda manevrelor de resuscitare, nu a mai putut fi salvată. Este un deces subit şi de aceea lăsăm Poliţia să definitiveze ancheta”, a precizat managerul Spitalului Municipal Huşi, Lucia Rotaru.

Poliţiştii vasluieni nu au interogat, deocamdată, familia fetiţei decedate în condiţii suspecte, fiind aşteptată mai întâi înmormântarea copilei.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

2 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

3 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public

4 O imbecilă! / „Dacă mori, o faci pentru tine, pentru sănătatea ta, nu pentru alţii”

5 Așa o fi?