Vaslui: Certuri în fața Judecătoriei între susținătorii victimei și cei ai acuzaților din procesul de viol

Susținătorii celor șapte tineri din Văleni, acuzați că au violat o elevă la sfârșitul anului trecut, și cei ai victimei s-au certat, vineri, în fața Judecătoriei Vaslui. După ce au proferat injurii unii la adresa altora, susținătorii din stradă au fost la un pas de a se încăiera, dar au fost despărțiți de forțele de ordine.

În prezent, în fața Judecătoriei Vaslui, se află peste o sută de oameni, majoritatea acestora fiind persoane care au venit special pentru a o susține moral pe fată.

În timpul procesului de vineri, ședința de judecată a fost întreruptă după ce avocații celor acuzați au depus cereri de recuzare a judecătorului. Procesul tocmai a fost reluat.

Cei șapte tineri au fost trimiși în judecată pe 8 decembrie 2014, sub acuzația de viol și lipsire de libertate, toți în stare de arest preventiv.

Pe 2 aprilie 2015, trei dintre tineri — Boicu Ionuț Bogdan, Rotaru Alin Dumitru și Surleac Ioan — au recunoscut acuzațiile și au cerut să fie judecați prin procedura simplificată, iar la același termen un magistrat a decis ca ei să fie judecați în arest la domiciliu. Decizia nu a fost contestată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, reprezentat în sala de judecată de procurorul Ingrid Botezatu.

Magistrații judecătoriei Vaslui au dispus, pe 19 iunie, înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar.

În urma reacțiilor din partea societății civile, a politicienilor și a simplilor cetățeni care au transmis mesaje de susținere pentru fata abuzată, Consiliul Superior al Magistraturii și Parchetul General au dispus verificări privind legalitatea procedurilor și a deciziei pronunțate în acest caz. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Noi date din exit-poll-uri / Marian Oprișan pierde șefia CJ Vrancea în favoarea PNL! Situație critică la Neamț, …

2 LIVE Alegeri locale 2020 / Prezență la vot de 41,48% la ora 19. În București - 31.86% / Trei județe trec de 50%

3 Situația în exit-poll-uri la ora 16.30: PNL va înregistra un scor național fără precedent! Nicușor Dan-41%, Fi…

4 LIVE Alegeri Primăria București / Prezența la vot în București, cu 4 puncte mai mare decât în 2016 la ora 19

5 VIDEO Scandal cu pesediști agresivi! Priviți, haidamacii care-au însoțit-o pe Firea la vot i-au îmbrâncit pe c…