Vaslui: Procurorul Vasile Şelaru, reţinut de DNA pentru trafic de influenţă, a fost arestat pentru 30 de zile

Vaslui: Procurorul Vasile Şelaru, reţinut de DNA pentru trafic de influenţă, a fost arestat pentru 30 de zile

Procurorul din cadrul Parchetului Tribunalului Vaslui, reţinut de DNA pentru că ar fi primit de la mai multe persoane sume de bani în schimbul promisiunii că va interveni la diverşi magistraţi pentru soluţii favorabile în dosare ale acestora, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Curtea de Apel Iaşi a dispus, luni seară, arestarea preventivă pentru 30 de zile, sub acuzaţia de trafic de influenţă, a procurorului Vasile Şelaru, din cadrul Parchetului Tribunalului Vaslui, într-un dosar în care este acuzat de DNA că se folosea de calitatea sa de magistrat pentru a obţine bani sau alte favoruri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Decizia magistraţilor ieşeni a fost luată la solicitarea făcută de către procurorii DNA, după mai multe ore de audieri şi de suspendare a şedinţei de judecată.

Arestarea procurorului Vasile Şelaru vine la o zi după ce a fost reţinut de DNA, fiind acuzat că a solicitat mai multor persoane sume de bani sau a acceptat cazare gratuită pe litoral, în schimbul promisiunii că va interveni la diverşi magistraţi pentru soluţii favorabile în dosare ale acestora.

Potrivit unui comunicat transmis, duminică, de DNA, procurorii Serviciul Teritorial Iaşi l-au reţinut pentru 24 de ore pe Vasile Şelaru, procuror la Parchetul Tribunalului Vaslui, pentru trei infracţiuni de trafic de influenţă.

Conform sursei citate, la sfârşitul anului 2013, motivând că are influenţă asupra mai multor magistraţi de la instanţele de control judiciar din judeţul Iaşi, procurorul Vasile Şelaru i-a promis unei persoane că va face demersuri pentru soluţionarea favorabilă a unei cereri de recurs.

În acest context, el i-a cerut cu împrumut persoanei respective suma de 13.000 lei fără a stabili un termen clar de restituire. După aproximativ trei săptămâni de la primirea împrumutului, procurorul a restituit suma de 5.000 lei, iar diferenţa de 8.000 lei a fost păstrată pentru continuarea demersurilor promise.

Procurorii DNA mai spun că, în 27 mai 2014, Vasile Şelaru, lăsând impresia că are influenţă asupra unui ofiţer de poliţie din cadrul IPJ Vaslui care avea spre soluţionare o cerere de avizare a unei firme de pază, a solicitat suma de 700 de lei, pentru a-l determina pe poliţist să rezolve favorabil acea cerere.

Anchetatorii mai notează că, în 29 mai 2014, Şelaru i-a promis unei persoane că va interveni pe lângă un procuror de la Parchetul Judecătoriei Bârlad care supraveghea cercetările într-un dosar penal, acceptând pentru această intervenţie cazarea într-un imobil de pe litoralul românesc. Pentru a crea acestei persoane convingerea că influenţa pe care o are asupra procurorului de caz este reală, în 30 mai Şelaru a mers la sediul Parchetului Judecătoriei Bârlad, unde a intrat o perioadă scurtă de timp.

Vasile Şelaru lucrează la Parchetul Tribunalului Vaslui ca procuror criminalist, având o vechime de 18 ani în magistratură. El a candidat, anul trecut, la funcţia de prim-procuror la Parchetul Tribunalui Vaslui, iar în cursul acestui an a candidat la funcţia de prim-procuror la Parchetul Judecătoriei Vaslui, însă fără succes.

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Marele fâs / „Celebra avocată” adusă de frații Tate din America a înfrânt

2 „Da, am făcut-o la ei în cabină!” / Dezvăluirea intimă a unei stewardese. Ce le arăta piloților în timpul zborului

3 VIDEO Ce o fi căutat liderul PSD Ciolacu la ăsta acasă?

4 VIDEO Ați văzut faza asta cu „cerbera” fraților Tate?

5 Citiți și voi ce se scrie în presa turcă despre războiul din Ucraina...