VIDEO/PERCHEZIŢII la Timişoara şi Arad pentru exploatarea sexuală a unor MINORE. Printre cei vizaţi se află un membru al trupei DJ Project şi fostul soţ al lui Brigitte Năstase

VIDEO/PERCHEZIŢII la Timişoara şi Arad pentru exploatarea sexuală a unor MINORE. Printre cei vizaţi se află un membru al trupei DJ Project şi fostul soţ al lui Brigitte Năstase

Zece perchezitii au loc pe raza municipiului Timişoara şi Arad, vizând o grupare care racola şi recruta eleve de liceu prin metoda "loverboy" determinându-le să practice prostituţia în folosul lor financiar. Vor fi aduşi cu mandat 12 membrii ai grupării, până acum fiind identificate peste 25 victime minore. Un judecător, un polițist, un membru al trupei DJ Project și mai mulți avocați și oameni de afaceri se numără printre clienți.

 UPDATE. Potrivit anchetatorilor, au fost exploatate sexual peste 40 de minore. Victimele rețelei erau șantajate pentru a întreține relaâii sexuale. Este și cazul unei fete de 15 ani, filmată în timpul unui raport sexual cu judecătorul Aurel Tomuș, și șantajată ulterior de acesta folosind înregistrarea, pentru a reveni în patul său.

Ca să facă sex cu minorele, clienții plăteau cel puțin 200 de euro. AnchetatOrii arată că prețurile creșteau cu cât fata era mai mică în vârstă. În plus, la inițiativa capului rețelei, interlopul Paul Mânz, se organizau, deseori chiar în vila sa din Dumbrăvița, orgii sexuale cu minore, pentru clienții celebri. Aceștia plăteau și mii de euro pentru a participa la un astfel de eveniment la care se consumau și droguri, de la cannabis la cocaină.

 Potrivit anchetatorilor, membrii grupării infracţionale fac parte din lumea interlopă a municipiului Timişoara cu vaste legături în celelalte judeţe şi cu precădere în judeţul Arad , unde de regulă căutau clienţi cu potenţial financiar ridicat care să-şi permită să achite sde sute până la mii de euro pentru prestațiile sexuale ale minorelor.

Potrivit unor surse judiciare , vizat de percheziţii este şi Ovidiu Torj, fostul soţ al lui Brigitte Năstase, acum soţia lui Ilie Năstase. Torj ar fi făcut parte din aceeaşi reţea. De asemenea, locuinţa lui DJ Gino Manzotti, component al trupei DJ Project, este percheziţionată joi dimineaţa, afirmă sursele citate, care spun că cei doi, Ovidiu Gâţan şi DJ Gino Manzotti, sunt cercetaţi pentru folosirea serviciilor unei persoane exploatate despre care beneficiarul ştia că este victima traficului de persoane.

Unii dintre membrii, dintre care şi un agent de politie rutieră,  activau în cadrul grupului infracţional, racolând tinere minore prin intermediul reţelei de socializare facebook, cu vârste cuprinse între 15-17 ani, pe care le ademeneau prin diverse metode ( ex.promisiunea obţinerii unor sume de bani, afişarea sentimentelor de iubire pe care le nutresc faţă de persoana pe care încearcă  s-o atragă, crearea unui sentiment de importanţă în raport cu celelalte persoane din jur, etc) . Acest aspect nu reprezenta un impediment pentru suspecţi întrucât ei exploatau la maxim naivitatea şi vulnerabilitatea tinerelor care nu au împlinit vârsta majoratului şi care erau uşor de amăgit cu privire la avantajele iluzorii pe care le-ar putea obţine din practicarea prostituţiei.

Tinerele minore erau de regulă plasate unor persoane importante cu atribuţii în domeniul juridic (judecători, avocaţi), medical (medic ortoped), şi în rîndul celor care asigurau ordinea (agenţi de poliţie) iar în cazul în care tinerele doreau să rupă legătura cu membrii grupării, aceştia treceau la şantajarea lor cu prezentarea unor filmuleţe compromiţătoare (scene de amor realizate de victime) membrilor de familie. Din conţinutul declaraţiilor făcute de minore s-a reţinut că prestaţiile sexuale se consumau fie la domicliul clientului fie la locuinţa liderului grupului, Paul Mânz, iar cei care beneficiau de prestaţiile sexuale consumau de regulă droguri de risc, fapt ce sporeşte pericolul în care aceste tinere se găseau.

Printre cei care beneficiau de serviciile sexuale ale minorelor plasate de membrii grupării infracţional organizate se numără un judecător la Judecătoria Timişoara, avocați din cadrul Baroului Timiş, un medic ortoped la Spitalul Judeţean Timişoara, etc.

Fetele erau filmate în timp ce întreţineau relaţii sexuale cu clienţii, iar dacă acestea refuzau pe viitor să se supună, erau ameninţate că imaginile video vor fi trimise părinţilor lor. ( Foto, video: Adrian Pîclișan)





Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina