Virgil Găman și Nagy Peter Tamas, reținuți de DNA (surse)

Secretarul general al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Virgil Găman (foto), și fostul secretar de stat în MADR Nagy Peter Tamas au fost reținuți în noaptea de joi spre vineri de procurorii DNA pentru fapte legate de organizarea ediției din 2014 a Târgului Indagra, au declarat surse judiciare pentru AGERPRES.

Foto: (c) ROMULUS BOANCA (C) / AGERPRES ARHIVA

Potrivit surselor, în acest dosar au mai fost reținuți și doi administratori de firme. Virgil Găman și Nagy Peter Tamas ar fi urmărit obținerea unei mite de 40.000 de euro, prin contracte fictive.

În cauză, este urmărit penal și europarlamentarul Constantin Laurențiu Rebega pentru mai multe fapte după ce luna trecută, în contextul organizării unor evenimente agricole, a primit de la administratorul unei societăți comerciale, printr-un intermediar, suma de 23.000 lei, folosindu-se de influența pe care și-a manifestat-o ca vicepreședinte al unui partid politic, responsabil de Departamentul de Agricultură și Dezvoltare Rurală, influență percepută ca fiind reală asupra unui funcționar din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Mita de 40.000 euro pentru cei doi oficiali de la Agricultură trebuia să fie fragmentată în mai multe părți, cel puțin trei, sub forma unor contracte cu mai multe firme, pentru ca fiecare plată să nu depășească 15.000 de euro, au menționat sursele citate.

Implicarea lui Virgil Găman, secretar general al Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, și Nagy Peter Tamas, secretar de stat, are legătură organizarea, în perioada 29 octombrie — 2 noiembrie 2014, în cadrul Centrului Expozițional Romexpo, a Târgului Indagra. De asemenea, în perioada 29 — 31 octombrie 2014 în cadrul aceluiași centru expozițional s-a desfășurat Forumul "16 +1" cu tema "Tendințe privind dezvoltarea cooperării în domeniul agricol — politici și strategii".

Pentru desfășurarea celor două evenimente între SC Romexpo, în calitate de prestator, și MADR, în calitate de beneficiar, a fost încheiat un contract de prestări servicii, valoarea inițială fiind de 334.000 euro, fără TVA, echivalentul a peste 1,8 milioane lei cu TVA inclusă, respectiv peste 414.000 euro.

Potrivit surselor, cei doi au încercat să capaciteze reprezentanți ai Romexpo și s-au angajat ca în organizarea evenimentului să fie implicate firme agreate de ei. AGERPRES/(AS — autor: Mădălina Cochinescu, editor: Claudia Stănescu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Şeful spitalului principal din Wuhan a murit de infecţie cu coronavirus. Partidul ar vrea să amâne Congresul d…

2 VIDEO Priviți, presa americană independentă continuă să publice imagini cu adevărul din China

3 Nu vă lăsați manipulați de mafia securistă!

4 Udrea / Eram în topul politicienilor care conduc astăzi țara și chiar Europa, dacă nu era un plan ticluit afară…

5 Laborator american de prestigiu: Virusul Wuhan, mult mai transmisibil decât se crede

recomandări

Te ia DNA: Laura Corina Georgescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Aproape aș locui în casa asta în stil gotic