Botoşani: Importante sume de bani şi un pistol, ridicate în urma percheziţiilor la contrabandiştii de ţigări

Botoşani: Importante sume de bani şi un pistol, ridicate în urma percheziţiilor la contrabandiştii de ţigări

Un pistol, un aparat de supraveghere pe timp de noapte, două staţii mobile, dar şi importante sume de bani au fost ridicate, luni, de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate din Botoşani, care, sub coordonarea procurorilor DIICOT, au efectuat 44 de percheziţii domiciliare în opt localităţi din judeţul Botoşani, într-un dosar de contrabandă cu ţigări, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean.

Potrivit acestuia, percheziţiile s-au desfăşurat în localităţile Darabani, Hudeşti, Păltiniş, Vorniceni, Suhărău, Mileanca,Viişoara şi Coţuşca, la membrii unor grupări infracţionale care ar fi introdus ilegal în România peste 440.000 de pachete de ţigări de provenienţă Ucraina şi Republica Moldova.

"Din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2016, pe raza judeţului în cauză s-ar fi constituit şi dezvoltat cinci grupări infracţionale, formate din 65 de persoane, specializate în săvârşirea acestui gen de infracţiuni. Aceste grupări ar fi funcţionat aparent independent una faţă de cealaltă şi ar fi derulat, temporar, şi activităţi comune. Pe parcursul investigaţiilor s-a stabilit existenţa unor conexiuni infracţionale între o parte dintre membrii acestora în ceea ce priveşte introducerea, transportul şi distribuţia ţigărilor de contrabandă. În urma probatoriului administrat, a rezultat că, în perioada 2016-2019, cele 5 grupări ar fi traficat, în total, aproape 440.000 de pachete de ţigări de contrabandă, de provenienţă Republica Moldova şi Ucraina", se precizează în comunicatul Poliţiei.

Poliţiştii susţin că, pe parcursul cercetărilor, de la cele cinci grupări specializate în contrabandă au fost ridicate peste 57.000 de pachete cu ţigări.

În urma percheziţiilor de luni, au fost aduse la audieri 39 de persoane şi au fost ridicate 285 de pachete de ţigări, 8.500 de lei, 6.300 de euro, 37 de telefoane, un pistol, două staţii, trei binocluri, un monoclu şi un aparat de supraveghere pe timp de noapte.

Acţiunea a beneficiat şi de sprijinul poliţiştilor brigăzilor de combatere a criminalităţii organizate din Suceava şi Iaşi, suportul de specialitate fiind asigurat de Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. Totodată, în activităţi au fost angrenaţi şi jandarmi din Botoşani şi Bacău. AGERPRES / (AS - autor: Cristian Lupaşcu, editor: Marius Frăţilă, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia