Sondaj intern USR: Dăncilă intră în turul doi cu Iohannis. PNL, 36,8%. Barna și USR, în scădere

Sondaj intern USR: Dăncilă intră în turul doi cu Iohannis. PNL, 36,8%. Barna și USR, în scădere

Sondaj intern USR: Dăncilă intră în turul doi cu Iohannis. PNL, 36,8%. Barna și USR, în scădere.

Un sondaj intern USR consultat de  G4Media.ro arată că Dan Barna a scăzut de la 19,7% la 18,5% în intenția de vot în luna octombrie față de septembrie, ocupând locul trei după Klaus Iohannis (scădere de la 40,5% la 39%) și Viorica Dăncilă (creștere de la 21,4% la 24,4%).

Sondajul a fost realizat în perioada 15-23 octombrie, după moțiunea de cenzură care a dărâmat guvernul Dăncilă și după apariția anchetei Rise Project despre proiectele europene ale lui Dan Barna. Intențiile de vot sunt calculate pe alegători probabili (sunt excluși cei care au răspuns că nu știu dacă merg la vot și cei care au spus că probabil nu merg la vot). Sondajul a fost realizat față în față pe publicul intern, fără a capta intenția de vot din Diaspora.

În clasamentul de la prezidențiale, pe locul 4 se clasează Mircea Diaconu cu 8% (creștere de 0,4 pp), urmat de Toader Paleologu (3,8%) și Kelemen Hunor (3,9%).

La întrebarea pe cine ați vota în turul doi, Klaus Iohannis conduce cu 39,8% (în scădere față de septembrie), urmat de Dan Barna (creștere).

Intenția de vot pentru partide arată că PNL conduce cu 36,8% (staționare), urmat de PSD (24,9%, scădere de 0,4pp) și Alianța USR PLUS (19,9%, scădere de 1,1 puncte procentuale). Pro România ar obține 6,5%, în creștere de aproape un punct.

În ceea ce privește cea mai bună soluție pentru rezolvarea crizei politice, 45,8% dintre repondenți au spus alegeri anticipate, opțiunea cea mai populară. 20,1% au indicat un nou guvern PSD, 18,5% au indicat guvern tehnocrat și 14,4% – guvern minoritar.



Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...