90 de românce l-au făcut milionar pe proprietarul unei clădiri din Franţa în care se prostituau

90 de românce l-au făcut milionar pe proprietarul unei clădiri din Franţa în care se prostituau

Poliţia judiciară din Nancy, Franţa a arestat şase persoane, inclusiv proprietarul unei clădiri care şi-a închiriat apartamentele de pe strada Charles-III din Nancy, pentru o reţea de proxeneţi români, şi ar fi câştigat astfel de pe urma activităţii în jur de un milion de euro.

După o anchetă de doi ani, începută în 2019 în urma unor informaţii anonime, serviciul regional de poliţie judiciară a organizat supravegherea străzii 100 Charles-III, din Nancy, reuşind astfel să demonteze una dintre cele mai importante reţele de proxenetism din zonă, potrivit Le Republicain Lorrain .
Proprietarul, care stătea într-unul dintre apartamente, colabora cu patru dintre proxeneţi români arestaţi. Prostituatele au prestat acolo servicii sexuale, cu un preţ mediu de 200 de euro, într-un decor „luxos”, după cum spunea o reclamă prin intermediul unui site de pe internet. Acestea ar fi lucrat în mai multe apartamente din mai multe oraşe.
„Se spune că aproximativ 90 de prostituate au lucrat în clădire, toate românce”, explică Maurice Alibert, directorul Direcţiei centrale de la Poliţie judiciairă (SRPJ).
Potrivit sursei citate, pe 25 mai, doi dintre proxeneţi, un bărbat şi o femeie, au fost arestaţi la Rouen, un bărbat, la Caen şi un altul, la Lille. În timp ce poprietarul şi soţia sa au fost arestaţi la Nancy.
Una dintre proxenete şi-a cumpărat un Porsche Panamera
„La sfârşitul primei perioade de restricţii, care a fost deosebit de fructuoasă pentru prostituţie, una dintre femeile proxenete şi-a cumpărat un Porsche Panamera”, a declarat procurorul public François Pérain.
Proxeneţii câştigau aproximativ 1.200 de euro pe zi, de pe urma fiecărei fete. O activitate care a fost extrem de profitabilă şi pentru proprietarul apartamentelor. Numai în contul său curent, bărbatul de 51 de ani, care oficial e angajat şofer de limuzină, deţinea puţin peste 100.000 de euro, era proprietarul unei clădiri estimate la 500.000 de euro, al unui Mercedes Vito, o motocicletă Harley-Davidson şi alte două vehicule.
În total, ar fi câştigat în jur de un milion de euro în doi ani. Şase persoane au fost arestate şi acţiunile legale pentru acestea sunt în curs.
„Acum, obiectivul numărul unu este continuarea investigaţiilor şi căutarea patrimoniului în România”, spune François Pérain.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...