„A doua armată a lumii” a înaintat doar 10 km, în ultimele 30 de zile, pe cea mai de succes axă de luptă, cea spre Bahmut

„A doua armată a lumii” a înaintat doar 10 km, în ultimele 30 de zile, pe cea mai de succes axă de luptă, cea spre Bahmut

În ultima lună, pe cea mai de succes axă de luptă a sa din Donbas, armata rusă a reușit să înainteze doar 10 kilometri din cauză că nu a avut destule forțe de infanterie, afirmă ministerul britanic al apărării în evaluarea de marți dimineață.

Soldați ruși pe un blindat în UcrainaFoto: Twitter

Ce spun serviciile secrete militare britanice:

  • În weekend, Rusia a continuat să își concentreze forțele pentru consolidarea apărării în sudul Ucrainei. În pofida schimbării acestei direcții a eforturilor sale, Rusia a continuat și atacurile asupra pozițiilor ucrainene din regiunea Donețk.
  • În ultimele 30 de zile, asaltul Rusiei spre orașul Bahmut a fost axa sa cea mai de succes în Donbas; cu toate acestea, Rusia a reușit să avanseze doar aproximativ 10 km în acest timp.
  • În alte sectoare din Donbas unde Rusia a încercat să pătrundă, forțele sale nu au câștigat mai mult de 3 km în această perioadă de 30 de zile; aproape sigur, mult mai puțin decât era planificat.
  • În ciuda utilizării continue și intense a artileriei în aceste zone, Rusia nu a reușit să genereze infanterie de luptă capabilă în număr suficient pentru a asigura progrese mai substanțiale.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia