A doua înregistrare cu Nicușor Dan/Bădulescu: Săptămâna viitoare arătăm drumul banilor. Orban, încă mai ai timp să-l retragi pe Nicușor

A doua înregistrare cu Nicușor Dan/Bădulescu: Săptămâna viitoare arătăm drumul banilor. Orban, încă mai ai timp să-l retragi pe Nicușor

Viceprimarul Capitalei, Aurelian Bădulescu, i-a transmis un mesaj lui Ludovic Orban, marți seară, la România TV, după apariția unei alte înregistrări cu Nicușor Dan, că ”mai are timp să-l retragă” din cursa pentru Primăria București:

  • ”Am fost primul care am anunțat că există aceste înregistrări. Săptămâna viitoare o să arătăm drumul banilor. Domnule Orban, încă mai aveți timp să-l retrageți pe Nicușor”, i-a transmis Bădulescu președintelui PNL.

Într-o a doua înregistrare difuzată de RTV, luni seară, Nicușor Dan discută cu fostul jurnalist Cristian Zărescu, actual consilier al primarului sectorului 4, iar acesta din urmă îi spune că Mitrache zis ”Câinele”, cel pe care îl reprezenta Dan, a amenințat polițiștii. Nicușor Dan spune că nu știa acest lucru, iar discuția este formată în majoritate de descrierile pe care Zărescu i le face lui Dan despre Mitrache.

Cei doi stabilesc condițiile unei posibile concilieri între cele două părți, iar Nicușor Dan este rezervat în a răspunde sfaturilor date de Zărescu, care îi transmite despre Mitrache că ”lumea spune că e dealer, interlop, pește”. Zărescu îi spune lui Dan în mai multe rânduri să nu se asocieze cu ”Câinele”, mai ales pentru planurile pe care candidatul USR PLUS ”le are pentru viitor”.

Context

Nicușor Dan a acuzat folosirea de către PSD de ”mijloace murdare” și ”manipulare” după ce Dana Budeanu, care s-a declarat în nenumărate rânduri prietena Gabrielei Firea, a făcut publică, luni, o înregistrare despre care susține că ar fi compromițătoare pentru candidatul USR PLUS și PNL la Primăria București.

Dana Budeanu a publicat înregistrarea unei convorbiri telefonice dintre Nicușor Dan și fostul ziarist Cristian Zărescu, actual consilierul primarului PSD al sectorului 4, în care cei doi discută despre acțiunea primăriei de demolare a unei construcții deținute de un om de afaceri în Sectorul 4.

Nicușor Dan a numit înregistrarea ”pesedistă” și a spus că angajatul primarului sectorului 4 încerca ”să forțeze o declarație compromițătoare”. Dan a declarat că primăria urma ”să facă o demolare ilegală” și că la momentul discuției înregistrate, partea vătămată încerca să ajungă la o soluție amiabilă.

În replică, primarul Capitalei, Gabriela Firea și-a întrebat contracandidatul susținut de USR PLUS și PNL ”Câți bani ați luat de la interlopul Mitrache, zis Câine”, ca să îl apere, deși ”toate documentele și deciziile în instanță arătau că a comis o ilegalitate”.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante