„A fost doar un avertisment, un semn”/Reglare de conturi cu bombă artizanală între contrabandiștii de țigări

„A fost doar un avertisment, un semn”/Reglare de conturi cu bombă artizanală între contrabandiștii de țigări

Atacul cu ”bombă” de joi dimineața din curtea locuinței unui cunoscut contrabandist de țigărări din Suceava ”a fost doar un avertisment, un semn” la adresa lui Alexander Iosif, destinatarul mesajului, susțin surse apropiate de anchetă.

Bărbatul fusese vizat în ultima vreme de mai multe percheziții și rămăsese fără o cantitate importantă de țigări aduse ilegal din Ucraina.

Pentru că nu a mai avut ce să vândă pe piața românească, suceveanul nu a mai putut să onoreze la timp datoriile către partenerii de afaceri de peste graniță. Sursele citate au precizat pentru ziare.com că autorii atacului sunt în strânsă legătură cu mafia țigărilor din Ucraina, iar la acest moment există deja un cerc de suspecți.

Alexander Iosif, destinatarul mesajului

Alexander Iosif nu este un personaj cunoscut la nivel național, dar are notorietate la Suceava, în special în zona Straja-Vicovu de Sus, localități aflate la doar câțiva kilometri distanță de granița cu Ucraina, unde traficul cu țigări este un stil de viață. Are antecedente penale, dar nu în zona contrabandei.

Pe 25 noiembrie 2021, Alexander Iosif a fost condamnat de Judecătoria Rădăuți într-un dosar în care a fost deferit justiției pentru conducerea unui vehicul fără permis. Pedeapsa a fost una simbolică, 3000 de lei amendă penală.

În 2019, suceveanul a fost liberat condiționat din închisoare, printr-o sentință a Judecătoriei Rădăuți (rămasă definitivă prin neatacare). Alexander Iosif fusese condamnat la închisoare în 2018 într-un dosar în care a fost găsit vinovat pentru părăsirea părăsirea locului accidentului. A avut o pedeapsă de doi ani și jumătate din care a executat doar un an la penitenciarul din Botoșani.

Această pedeapsă a primit-o după ce a fost implicat într-un accident rutier petrecut prin 2014, în comuna sa de domiciliu, Straja.

La data de 22 noiembrie 2014, pe un drum din comuna Straja, Iosif Alexander s-a tamponat cu jandarmul Daniel Valter. Jandarmul se afla la o cabană, iar în acea seară fetiței sale i s-a făcut rău. Deși bărbatul băuse a luat decizia de a-și duce copila la spital. Soția sa nu avea permis de conducere. În drum spre spital, mașina acestuia a fost lovită puternic de către autoturismul condus de Iosif Alexander, care a scăpat mașina de sub control pe carosabilul umed.

În urma accidentului, Daniel Valter și soția sa au fost răniți. Fetița lor a scăpat nevătămată.

Iosif Alexander avea o alcoolemie de 1,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. La probele de sânge a rezultat peste doi la mie, potrivit ziardesuceava.ro.

În vara acestui an, Alexander ar fi fost implicat într-un scandal de stradă tot la Straja alături de mai mulți parteneri de afaceri. Și atunci conflictul, în timpul căruia s-au folosit arme albe, a fost generat tot de o răfuială între contrabandiști, fiind vorba despre o răzbunare, spus surse judiciare.

Joi, 2 decembrie 2021, comunitatea locală din comuna suceveană Straja a fost martora unei noi răfuieli, doar că de data aceasta victim a fost Alexander Iosif și familia sa. În curtea casei sale au fost aruncate două dispositive care au explodat. Nu au fost ”bombe” artizanale, cum s-a spus într-o primă fază, ci dispositive defensive care produc mult zgomot și fum, în realitate un mesaj adresat lui Iosif care ar avea de achitat niște sume de bani unor colaboratori de peste graniță.

Polițiștii exclud orice legătură între atacul de la Suceava cu cel din primăvara acestui an, petrecut în centrul Aradului.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa