A fost găsită epava avionului Tupolev-154 prăbușit în Marea Neagră

A fost găsită epava avionului Tupolev-154 prăbușit în Marea Neagră

Scafandrii militari ruși au găsit luni mai multe bucăți din avionul Tupolev TU-154, care s-a prăbușit duminică dimineața în Marea Neagră la scurt timp după decolarea de pe aeroportul din Soci, informează agențiile internaționale de presă.

* Un avion militar rus cu 92 de persoane la bord s-a prăbușit în Marea Neagră | Nu există supraviețuitori (Ministerul rus al Apărării)

Inițial agențiile ruse de presă au anunțat găsirea 'fuselajului' avionului, dar ulterior au revenit menționând că de fapt este vorba despre fragmente din aeronavă. Potrivit RIA, patru bucăți au fost localizate la o distanță de 1,7 kilometri de coastă și la o adâncime de 27 de metri.

Potrivit unui purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, până în prezent au fost recuperate 11 cadavre, el precizând de asemenea că acestea nu aveau veste de salvare.

Autoritățile ruse au exclus posibilitatea unui atac terorist, astfel că ipotezele rămase sunt o defecțiune tehnică sau o eroare de pilotaj.

La bordul avionului care decolase către Siria se aflau 84 de pasageri și opt membri ai echipajului, printre pasageri numărându-se și 64 de membri ai Corului Armatei Roșii.

Pentru operațiunile de căutare au fost mobilizate efective ce însumează circa 3.500 de persoane, dintre care aproximativ 100 sunt scafandri, 45 de ambarcațiuni, 5 elicoptere și mai multe drone.

Avionul implicat în accident aparținea Ministerului rus al Apărării și a fost fabricat în anul 1983.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Marius, un tânăr de 29 ani, abia făcuse nunta și aștepta un copil. În noaptea exploziei ținea locul unui coleg

2 „Sunt șocat, sunt consternat și, în același timp, debusolat” / Dorian Popa, țepuit de milionarul Donca

3 „Sunt recunoscătoare pentru această șansă“ / Fiica lui Robert Turcescu a semnat contract cu PRO TV

4 VIDEO Imagini dramatice cu gravul accident între două autocare cu peste 60 de persoane și un TIR

5 Halep face revoluție în regulamentul antidoping. Cine propune schimbarea din temelii a politicii greșite a ITIA