A început ședința CSAT; sistemul de sănătate și măsurile cu privire la imigranți - pe ordinea de zi

A început ședința CSAT; sistemul de sănătate și măsurile cu privire la imigranți - pe ordinea de zi

Ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT), în care se discută teme precum sistemul de sănătate, implementarea deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Varșovia, cu implicații naționale, evaluarea nivelului de securitate cibernetică în cazul instituțiilor publice și măsurile cu primire la imigranți, a început marți la Palatul Cotroceni.

Ordinea de zi a ședinței CSAT cuprinde următoarele puncte: implementarea deciziilor adoptate la Summitul NATO de la Varșovia, cu implicații la nivel național, evoluțiile din Orientul Mijlociu și implicații pentru România, principalele măsuri necesare pentru înlăturarea amenințărilor la adresa securității naționale generate de un aflux masiv de imigranți, precum și pentru prezervarea climatului de ordine și siguranță publică.

Totodată, pe ordinea de zi vor fi și discuții despre situația operatorilor din industria de apărare, evaluarea nivelului de securitate cibernetică în cazul instituțiilor publice din România, constituirea și operaționalizarea Brigăzii multinaționale pentru dezvoltarea și consolidarea elementelor esențiale ale prezenței aliate înaintate, avansate, sistemul de sănătate publică și starea de sănătate a cetățenilor.

Ședința CSAT, condusă de președintele Klaus Iohannis, este una ordinară. La finalul reuniunii CSAT, vor fi declarații de presă.

Din CSAT fac parte și premierul Dacian Cioloș, ministrul Apărării, Mihnea Motoc, ministrul Afacerilor Interne, Dragoș Tudorache, ministrul Afacerilor Externe, Lazăr Comănescu, ministrul Justiției, Raluca Prună, ministrul Economiei, Costin Borc, ministrul Finanțelor, Anca Dragu, directorul SRI, Eduard Hellvig, șeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, consilierul prezidențial pentru securitate națională, Ion Oprișor, secretarul CSAT Mihai Șomordolea.

Generalul Silviu Predoiu îl înlocuiește pe Mihai Răzvan-Ungureanu, după ce acesta a demisionat de la șefia SIE.

Ultima ședință a Consiliului a avut loc pe 26 iulie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Zvonuri...

2 Urlă Orban că i-au luat „dușmanii” partidul? Nu, știe că dosarele de la DNA ale Camarilei vor ieși pe piață cu…

3 Așa o fi?

4 Un nou cal troian al Rusiei? / Dezvăluiri despre cel care ar putea produce marele șoc în Europa câștigând președ…

5 Așa e! Aceste două cocini ar trebui închise! Iar imbecilii care i-au intoxicat pe români detestați public