A murit actorul Petru Ciubotaru

A murit actorul Petru Ciubotaru

Actorul Petru Ciubotaru a murit la vârsta de 80 de ani, anunţă Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri" din Iaşi.

"Cu inimile frânte de durere, anunţăm plecarea dintre noi a marelui actor Petru Ciubotaru. Nouă, colegilor din Teatrul Naţional Iaşi, spectatorilor, prietenilor, scenei ieşene de teatru, ne vor lipsi zâmbetul pe care-l oferea cu generozitate, talentul uriaş şi inegalabil, amintirile extraordinare, povestite cu har, cu care ne însenina mereu, vitalitatea, verva, pasiunea neobosită pentru teatru şi iubirea nesfârşită pentru public. Suntem alături de familia îndurerată. Drum lin, însoţit de lumină, Petru Ciubotaru", conform mesajului publicat pe site-ul naţionalului ieşean.

Petrică Ciubotaru s-a născut în 1939 la Ciurea, judeţul Iaşi. A terminat Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "Ion Luca Caragiale" din Bucureşti în anul 1963 la clasa prof. Alexandru Finţi - George Rafael.

Între 1963 şi 1964 a fost actor al Teatrului Tineretului - Piatra Neamţ, iar din 1964 la Teatrul Naţional "Vasile Alecsandri" Iaşi. Între 1993 şi 1997 a fost director adjunct al Teatrului Naţional Iaşi.

Între 1991 şi 1997 a fost profesor universitar la Secţia Teatru a Universităţii "Mihail Kogălniceanu" Iaşi, iar din 1999 a fost regizor şi actor al Companiei particulare de teatru BON-TON, potrivit prezentării de pe site-ul Teatrului Naţional din Iaşi. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...